I. liga mladšího dorostu: TJ Sokol Nové Veselí - HK Baník Most 36:22 (17:8)
I. liga staršího dorostu: TJ Sokol Nové Veselí - Házená Velká Bystřice 31:29 (15:18)
I. liga staršího dorostu: TJ Sokol Šťáhlavy - TJ Sokol Nové Veselí 28:22 (16:11)
I. liga mladšího dorostu: TJ Sokol Žďár nad Sázavou - TJ Sokol Nové Veselí 26:44 (13:25)
Český pohár mužů: TJ Sokol Nové Veselí - KH Kopřivnice 33:29 (17:15)
Extraliga mužů: KH Kopřivnice - TJ Sokol Nové Veselí 28:21 (14:11)
Žákovská liga: TJ Sokol Nové Veselí - Sokol Vršovice 30:18 (14:7)
Žákovská liga: Tatran Litovel - TJ Sokol Nové Veselí 22:22 (13:15)
Žákovská liga: TJ Sokol Nové Veselí - Liberec Handball 24:27 (12:15)
Žákovská liga: HC Zlín - TJ Sokol Nové Veselí 26:14 (15:5)
Český pohár mužů: Talent ROBSTAV-M.A.T.Plzeň - TJ Sokol Nové Veselí 29:22 (12:11)
Český pohár mužů: HK FCC Město Lovosice - TJ Sokol Nové Veselí 25:32 (8:17)
Extraliga mužů: TJ Sokol Nové Veselí - HCB Karviná 21:22 (12:12)
Extraliga mužů: HK FCC Město Lovosice - TJ Sokol Nové Veselí 40:22 (21:8)

Prague Handball Cup 2011

Starší žáci KCTM Vysočina TJ Sokol Nové Veselí se minulý víkend zúčastnili tradičního turnaje všech mládežnických kategorií Prague Handball Cup. Letos se konal již jeho jubilejní 20. ročník. Do skupiny byla našim žákům nalosována družstva Apolloon Kortrijk II (BEL), RK Trnje (CRO), HC aon Fivers (AUT), Hilleroed HC II (DEN) a TV 1877 Lauf (GER).

S Belgickým soupeřem jsme si bez problémů poradili a vysoko zvítězili 31:9. Příležitost dostali úplně všichni hráči. Do druhého utkání proti chorvatskému Trnje jsme vstoupili bojácně, vyprodukovali jsme několich chyb a neproměnili jsme spoustu vyložených šancí. Soupeř se tak snadno dostal k několikabrankovému náskoku. Ve druhé půli se náš výkon výrazně zlepšil, začali jsme důrazněji bránit a náskok se postupně ztenčoval. Na zvrat zápasu už bohužel nebyl čas a prohráli jsme 13:14. V posledním pátečním zápase jsme narazili na celek aon Fivers, který nakonec skupinu jednozačně vyhrál. Předváděl rychlou a pohlednou házenou a zaslouženě nad námi zvítězil 21:11. Pro postup do další fáze jsme tak oba sobotní zápasy museli vyhrát. Dánského soupeře Hilleroed HC II jsme bez větších obtíží zdolali 19:7 a čekal nás rozhodující zápas s německým TV 1877 Lauf. Utkání jsme začali opět ustrašeně a prohrávali jsme už 0:5. Zápas jsme ale nevzdali, zlepšili jsme hlavně hru na obraně a z rychlých útoků jsme stříleli důležité branky. I v druhé půli jsme pokračovali v dobrém výkonu a německé družstvo jsme tak po úspěšném obratu porazili 13:8.

Do další skupiny, ze které dále postupoval pouze vítěz k nám přišel Sokol Dolní Cerekev a RŠ Karlovac (CRO). Tradičního soupeře z jihomoravské soutěže jsme dokázali vysoko porazit 23:10 a v boji o postup nás čekal dosud neporažený Karlovac. Z fyzicky velmi dobře disponovaným soupeřem jsme odehráli naše nejlepší utkání na turnaji. Celý první poločas byl velmi vyrovnaný a žádně družstvo neodskočilo větším rozdílem. Ve druhé půli soupeř využil širšího kádru a dokázal si vytvořit rozhodující náskok a nakonec zvítězil o 5 branek, což bylo jeho nejvyrovnanější utkání do té doby. I našeho přemožitele ze skupiny aon Fivers porazil Karlovac v semifinále o 9 branek. Naši žáci tak v průběhu turnaje narazili na 2. a 3. celek celkového pořadí, což dokládá to jak vysokou sportovní hodnotu měla účast novoveselských.

"Je dobře, že jsme měli příležitost potkat soupeře z mnoha různých zemí a okusit tak hru proti několika různým stylům házené. Pro hráče přecházející do kategorie dorostu byl turnaj možností se ukázat a zahrát si kvalitní zápasy proti silným soupeřům. Náš výkon byl zápas od zápasu lepší a doufáme, že si hráči uvědomili, že  pokud na sobě budou poctivě pracovat a zodpovědně přistupovat ke všem činnostem, může jejich výkon ještě hodně vyrůst a mají šanci něco v házené dokázat." hodnotí účast na turnaji trenér Filip Večeřa.

Oficiální stránky turnaje