I. liga mladšího dorostu: TJ Sokol Nové Veselí - HK Baník Most 36:22 (17:8)
I. liga staršího dorostu: TJ Sokol Nové Veselí - Házená Velká Bystřice 31:29 (15:18)
I. liga staršího dorostu: TJ Sokol Šťáhlavy - TJ Sokol Nové Veselí 28:22 (16:11)
I. liga mladšího dorostu: TJ Sokol Žďár nad Sázavou - TJ Sokol Nové Veselí 26:44 (13:25)
Český pohár mužů: TJ Sokol Nové Veselí - KH Kopřivnice 33:29 (17:15)
Extraliga mužů: KH Kopřivnice - TJ Sokol Nové Veselí 28:21 (14:11)
Žákovská liga: TJ Sokol Nové Veselí - Sokol Vršovice 30:18 (14:7)
Žákovská liga: Tatran Litovel - TJ Sokol Nové Veselí 22:22 (13:15)
Žákovská liga: TJ Sokol Nové Veselí - Liberec Handball 24:27 (12:15)
Žákovská liga: HC Zlín - TJ Sokol Nové Veselí 26:14 (15:5)
Český pohár mužů: Talent ROBSTAV-M.A.T.Plzeň - TJ Sokol Nové Veselí 29:22 (12:11)
Český pohár mužů: HK FCC Město Lovosice - TJ Sokol Nové Veselí 25:32 (8:17)
Extraliga mužů: TJ Sokol Nové Veselí - HCB Karviná 21:22 (12:12)
Extraliga mužů: HK FCC Město Lovosice - TJ Sokol Nové Veselí 40:22 (21:8)

Continental Cup

 

Ve dnech 12. – 13.3. se mladší žáci zúčastnili výborně obsazeného turnaje v Jičíně.
Do turnaje se přihlásilo 11 družstev, která bojovala  o umístění ve dvou skupinách. Přihlášené týmy: HBC Jičín, HC Dukla Praha 6, Slavia Hradec Králové, ELP Jablonec nad Nisou, Liberec Handball „A“, Liberec Handball „B“, HC Baník Karviná „A“, HC Baník Karviná „B“, TJ Náchod, Sokol Bělá pod Bezdězem, Sokol Nové Veselí.

 

 Continental Cup jsme zahájili utkáním s Hradcem Králové. Základní šestka složená z větší části z minižáků spolupracovala v útoku a díky výborné obraně dlouho držela čisté konto. Tři branky se podařilo soupeři vstřelit až po nástupu mladších žáků, kteří nepozornou obranou umožnili soupeři korigovat skóre na konečných 15:3. 

Do druhého utkání jsme nastoupili proti našemu tradičnímu turnajovému soupeři – pražské Dukle. Toto utkání bylo plné nepřesností v obraně i útoku, sice jsme ho zakončili vítězstvím 9:5, ale kluci zdaleka nehráli co umí. 
Bohužel v podobném duchu pokračovalo i další utkání, tentokrát s Jabloncem. Co do bojovnosti a chuti do hry byl tento zápas vůbec nejhorší, jaký naši mladší žáci za poslední měsíce sehráli. Trenérem nařízená osobní obrana je sice nakonec donutila alespoň běhat, ale herní chuť neprobudila. Konečné skóre 13:6 v náš prospěch se jevilo skoro nespravedlivé. 
Zřejmě i díky důrazné domluvě v kabině nastoupili kluci do zápasu s Libercem jako vyměnění. Aktivní obrana nám umožňovala chodit do trháků, které se dařilo zakončovat především z pravého křídla. Postupný útok byl nápaditý a skóre tak utěšeně narůstalo až na konečných 16:5. 
V poslední sobotním zápase nás čekalo „áčko“ Karviné. Od začátku kluci makali naplno, v obraně pracovali jako jeden muž, získávali míče, ty servírovali Denisovi do trháků, který je parádně zakončoval. V tomto utkání už bylo vidět, jak se umí naši hráči házenou bavit, kombinovat, bojovat. Pro nás málo známému soupeři nedali šanci a zakončili utkání výsledkem 12:3. 
V nedělní části turnaje jsme díky vítězství ve skupině  hráli o postup do finále s Náchodem. Náchod disponuje dvěma vysokými spojkami, které zakončují z velkých vzdáleností. Veselští ale rozehrávku soupeře zodpovědně narušovali, nenechávali prostor ke střelbě spojek. V útoku se opět dařilo dávat rychlé góly s trháků, v postupném útoku jsme úspěšně zakončovali z pivota. Vítězstvím 21:11 si kluci zajistili postup do finále, do kterého se probojoval také domácí tým. 
Finálové utkání pro nás nezačalo vůbec dobře, naši hráči se nechali pár spornými výroky rozhodčích v počátku utkání vyvést z koncentrace a dělali spoustu zbytečných chyb jak v obraně, tak v útoku. Obrana byla nedůsledná, kombinačně velmi dobře hrající Jičín si lehce vytvářel pozice pro zakončení. Ke špatnému výkonu obrány si svoji slabou chvilku vybral do té doby výborně chytající Míša. Nervozita panovala i v útoku, neproměnili jsme tři vyložené šance za sebou a soupeř naše zaváhání nemilosrdně trestal. Náskok Jičína postupně narůstal a ještě na konci prvního poločasu to díky šestibrankovému náskoku Jičína vypadalo na jednoznačný průběh utkání. Poločasová pauza ale přinesla do našeho týmu potřebné uklidnění a od první minuty se začala hrát úplně jiná házená, kluci zlepšili obranu, začali spolupracovat v útoku, bojovali o každý míč. Druhý poločas ukázal, že kluci patří právem mezi nejlepší týmy republiky, z náskoku soupeře postupně ukrajovali a ze zápasu se postupně stávalo drama. Oba týmy předváděli atraktivní házenou, bojovalo se do poslední vteřiny. Ta byla nakonec šťastnější pro celek Jičína, který zvítězil nejtěsnějším možným rozdílem 16:15. Finále bylo pěkným vyvrcholením velmi dobře zorganizovaného turnaje, kde by  si zejména péče kuchařek zasloužila zlatou medaili. Jedinou vadou na kráse velice podařeného turnaje byla masivně praktikovaná osobní obrana jednoho hráče.

 

Branky: Mates 28, Denis 22 + cena pro nejlepšího hráče turnaje!, Study 20, Kuba 12, Maty 6, Honzík 5, Danula 3, Káma 2, kluci Kalábovi a Kája po 1

Konečné pořadí

1. HBC Jičín
2. Sokol Nové Veselí
3. HC Karviná "A"
4. TJ Náchod
5. HC Dukla Praha 6
6. Slavia Hradec Králové
7. HC Karviná "B"
8. Liberec "A"
9. Liberec "B"
10. Sokol Bělá p/B
11. ELP Jablonec n/N