I. liga mladšího dorostu: TJ Sokol Nové Veselí - HK Baník Most 36:22 (17:8)
I. liga staršího dorostu: TJ Sokol Nové Veselí - Házená Velká Bystřice 31:29 (15:18)
I. liga staršího dorostu: TJ Sokol Šťáhlavy - TJ Sokol Nové Veselí 28:22 (16:11)
I. liga mladšího dorostu: TJ Sokol Žďár nad Sázavou - TJ Sokol Nové Veselí 26:44 (13:25)
Český pohár mužů: TJ Sokol Nové Veselí - KH Kopřivnice 33:29 (17:15)
Extraliga mužů: KH Kopřivnice - TJ Sokol Nové Veselí 28:21 (14:11)
Žákovská liga: TJ Sokol Nové Veselí - Sokol Vršovice 30:18 (14:7)
Žákovská liga: Tatran Litovel - TJ Sokol Nové Veselí 22:22 (13:15)
Žákovská liga: TJ Sokol Nové Veselí - Liberec Handball 24:27 (12:15)
Žákovská liga: HC Zlín - TJ Sokol Nové Veselí 26:14 (15:5)
Český pohár mužů: Talent ROBSTAV-M.A.T.Plzeň - TJ Sokol Nové Veselí 29:22 (12:11)
Český pohár mužů: HK FCC Město Lovosice - TJ Sokol Nové Veselí 25:32 (8:17)
Extraliga mužů: TJ Sokol Nové Veselí - HCB Karviná 21:22 (12:12)
Extraliga mužů: HK FCC Město Lovosice - TJ Sokol Nové Veselí 40:22 (21:8)

Žákovská liga - 3.kolo

Vstup do prvního utkání s HC Zlín se nám nevydařil podle představ. V obraně jsme se příliš vysouvali a soupeř využíval nabídnutého prostoru a v deváté minutě vedl již 7:3. Po time-outu a usměrnění hráčů jsme postupně trpělivou hrou snižovali až na poločasový jednobrankový rozdíl. V podobném duchu probíhal i druhý poločas, ve 4. minutě se našim hráčům podařilo srovnat stav a až do desáté minuty se soupeři přetahovali o vedení. Pak jsme odskočili na rozdíl tří branek a zdálo se, že neto náskok je rozhodující. Pak se nám ale nepodařilo pět minut vstřelit branku a soupeř se dostal opět do vedení. V dramatické koncovce mohly oba týmy strhnout vítězství na svou stranu. Nakonec ale zásluhou naší branky v poslední sekundě zůstal stav nerozhodný.

Druhé utkání s HC Dukla Praha 6 bylo velmi vyrovnané, celý první poločas se obě družstva střídala ve vedení. Ve druhém poločase se podařilo Dukle odskočit na rozdíl tří branek. Našim hráčům se do konce utkání i přes velmi dobrý a bojovný výkon pouze korigovat stav na rozdíl jedné branky. Naši brankaři v tomto utkání zaznamenali pouze 6 zákroků, což i přes vysokou efektivitu využití postupného útoku k vítězství nemohlo stačit. Navíc soupeř praktikoval po celý zápas osobní obranu na naši nejúdernější spojku - Míru Štohanzla a tím značně otupil naši sílu v útoku a nezbývá, než litovat nedostatku spojek v týmu.

V posledním utkání proti favoritovi turnaje SKP Frýdek-Místek, který svou roli potvrdil již v předchozích dvou zápasech a jasně v nich zvítězil, jsme potřebovali alespoň prohrát co možná nejmenším rozdílem branek. První dvě vyrovnaná utkání nás však stála spoustu sil, přidala se i některá drobná zranění a tak bylo těžké mobilizovat síly a vzdorovat rozjetému soupeři. V některých chvílích museli být na hřišti i tři mladší žáci současně, nutno ale podoknout, že podali ke svému věku velmi dobré výkony. Na soupeře to však stačit nemohlo a výsledná prohra o 13 branek pro nás znamenala, že budeme muset čekat na výsledek posledního utkání mezi Duklou a Zlínem. Potřebovali jsme, aby Dukla vyhrála alespoň o 4 branky. Poločasový výsledek o pět branek nám dával naději, ve druhém poločase se však zranil nejlepší hráč Dukly a Zlin postupně začal náskok snižovat až na rozdíl jedné branky, což do dalšího kola poslalo ze třetího místa právě HC Zlín.

"Vypadnutí ze soutěže nás velmi mrzí, protože tito hráči mají obrovskou morální sílu, kterou v průběhu Žákovské ligy několikrát demonstrovali v těžkých fázích utkání. Bohužel ale s takto úzkým kádrem je těžké v náročné soutěži uspět. Soutěž hrajeme v podstatě pouze se třemi spojkami a při absenci jedné z nich není pro soupeře těžké si zbylé dvě pokrýt. Podobně na levém křídle nám oproti loňskému ročníku chybí potřebná kvalita a podobná situace je i mezi brankáři, kterým se sice ve druhém kole dařilo, ale ve třetím již ne. V turnajích jsme si často vypomáhali nasazením mladších žáků, kteří samozřejmě ještě nejsou schopni proti o dva roky starším soupeřům plnohodnotně zaskočit. Jejich výkony jsou však velkým příslibem do budoucna. Největším problémem pro nás nyní je, že neodehrajeme kvalitní utkání v dalších kolech, což ani silně obsazené turnaje nedokáží dostatečně nahradit. Startovat budeme již tento víkend na velmi kvalitně obsazeném mezinárodním turnaji v Novém Veselí, o týden později ve slovenských Malackách a pak nás čeká jihomoravská soutěž. V měsíci květnu pak hráči ročniku 97 odehrají turnaj v Polsku a na konci června bychom měli sezónu ukončit Olympiádou mládeže v Olomouckém kraji." komentuje trenér družstva Tomáš Augustýn.

Nakonec naši starší žáci pokračují v soutěži. Důvodem je kontumace všech tří zápasů SKP Frýdek-Místek z důvodu neoprávněného startu hráče (neplatný Registrační průkaz). Starší žáci tak nakonec skončili na 2.místě ve skupině J.

zápis z utkání TJ Sokol Nové Veselí - HC Zlín 22:22 (10:11)
zápis z utkání TJ Sokol Nové Veselí - HC Dukla Praha 6 21:22 (11:12)
zápis z utkání SKP Frýdek-Místek - TJ Sokol Nové Veselí 0:10 k.

Sestava:
Bláha Milan, Jakšič Petr - Bartůněk Luboš 22, Beneš Adam 4, Loub Ladislav 2, Nedvěd Adam 1, Podaný Lukáš, Smolík Roman, Studený Michal 2, Suchánek Jakub 13, Štohanzl Miroslav 12, Valoušek Matouš 4

Pořadí Družstvo Z V R P Skóre Body
1. HC Dukla Praha 6 3 3 0 0 49:37 6
2. TJ Sokol Nové Veselí 3 1 1 1 53:44 3
3. HC Zlín 3 1 1 1
48:39 3
4. SKP Frýdek-Místek 3 0 0
3
0:30
0