I. liga mladšího dorostu: TJ Sokol Nové Veselí - HK Baník Most 36:22 (17:8)
I. liga staršího dorostu: TJ Sokol Nové Veselí - Házená Velká Bystřice 31:29 (15:18)
I. liga staršího dorostu: TJ Sokol Šťáhlavy - TJ Sokol Nové Veselí 28:22 (16:11)
I. liga mladšího dorostu: TJ Sokol Žďár nad Sázavou - TJ Sokol Nové Veselí 26:44 (13:25)
Český pohár mužů: TJ Sokol Nové Veselí - KH Kopřivnice 33:29 (17:15)
Extraliga mužů: KH Kopřivnice - TJ Sokol Nové Veselí 28:21 (14:11)
Žákovská liga: TJ Sokol Nové Veselí - Sokol Vršovice 30:18 (14:7)
Žákovská liga: Tatran Litovel - TJ Sokol Nové Veselí 22:22 (13:15)
Žákovská liga: TJ Sokol Nové Veselí - Liberec Handball 24:27 (12:15)
Žákovská liga: HC Zlín - TJ Sokol Nové Veselí 26:14 (15:5)
Český pohár mužů: Talent ROBSTAV-M.A.T.Plzeň - TJ Sokol Nové Veselí 29:22 (12:11)
Český pohár mužů: HK FCC Město Lovosice - TJ Sokol Nové Veselí 25:32 (8:17)
Extraliga mužů: TJ Sokol Nové Veselí - HCB Karviná 21:22 (12:12)
Extraliga mužů: HK FCC Město Lovosice - TJ Sokol Nové Veselí 40:22 (21:8)

Mikolajek Handball Cup 2010

Další akcí Krajského centra talentované mládeže Vysočina, pod TJ Sokol Nové Veselí byl mezinárodní turnaj v polské Legnici, kde startovaly nejlepší oddíly našeho severního souseda, včetně obou finalistů loňského ročníku Mistrovství Polska -  Zaglebie Lubin a Wisla Plock.
Do výběru KCTM bylo pro tuto akci nominováno 24 hráčů, z toho 14 z Nového Veselí, 1 z Dolní Cerekve, 1 z Velkého Meziříčí, 3 z Telnice, 2 z Ivančic, 2 ze Zruče nad Sázavou a 1 z Újezda u Brna.

První družstvo vstoupilo do turnaje skvělým prvním dnem, když si jednoznačně poradilo se svými soupeři. Spartakus Zielona Gora porazilo 31:14 a SKPR Swidnica 25:5.
Druhý den hráči nezvládli vstup do utkání s domácí Legnicí, kdy rychle prohrávali rozdílem pěti branek, který se jim již nepodařilo dohnat a prohráli 17:14. Pro postup do semifinále turnaje už nesměli hráči zaváhat. Ve druhém utkání však předvedli nejhorší výkon na turnaji a prohráli s průměrným týmem Ostrovia Ostrow Wielkopolski 10:14. Ve třetím sobotním utkání narazili na silný celek Glogowa. Ještě existovala teoretická šance na postup do semifinále, což hráče nabudilo a soupeře po výborném výkonu porazili poměrně jednoznačně 20:14. V posledním utkání ve skupině snadno porazili slabý Piast Pyrzyce 28:6 a čekali na další výsledky ve skupině. Glogow však zvládl utkání s Legnicí a tak postoupili do semifinále právě tyto dvě družstva a naše hráče čekalo jen utkání o páté místo.
V nedělním utkání s Zagiew Dzierzoniow začal lépe soupeř, který si vedení držel téměř po celé utkání a jednu chvíli vedl dokonce rozdílem pěti branek. Naši hráči ale zbraně nesložili a dřeli až do samého konce, kdy se jim podařilo vyrovnat. V normální hrací době skončilo utkání 16:16 a následovalo prodloužení na 2 x 3 minuty. To zcela suverénně vládli naši hráči a mohli se tak radovat z konečného vítězství 23:19.
"Páté místo je pro nás neúspěchem, měli jsme natolik silné družstvo, že jsme mohli určitě pomýšlet i na vítězství v turnaji. Bohužel jsme si ve všech utkání neudrželi dostatečnou výkonnost a dvě prohry nás nepustily do semifinále. Každopádně jsme ale odehráli zápasy s velmi kvalitními soupeři, navíc s odlišným herním stylem, což je pro nás velkým přínosem." hodnotí výkon družstva na turnaji hlavní trenér Tomáš Augustýn.

Druhé družstvo vstoupilo do turnaje vítězstvím nad rezervou Spartakusu Zielona Gora 32:10 a remízou se Zew Swiebodzin 18:18.
V sobotních utkáních je jako první čekal vicemistr Polska této věkové kategorie Zaglebie Lubin, se kterým dokázali hrát vyrovnanou partii. Soupeř však těžil z výrazné fyzické převahy a zvítězil 23:17. Další utkání se našim hráčům příliš nevydařilo a prohráli s týmem Zagiew Dzierzoniow rozdílem deseti branek 27:17. Ve třetím sobotním utkání družstvo čekal úřadující mistr Polska Wisla Plock. Hráči odvedli skvělý výkon, určitě svůj nejlepší na turnaji a s velmi silným družstvem dokázali uhrát remízu 18:18, když měli v koncovce i možnost zvítězit. V posledním utkání ve skupině proti INA Rzeplino potvrdili roli favorita a zvítězili 25:22. Ve sedmičlenné skupině obsadili 4. místo.
V neděli v utkání o konečné sedmé místo nastoupili proti družstvu Spartakus Zielona Gora. Na výkonu v utkání se podepsaly drobná zranění našich hráčů a soupeř jasně zvítězil 22:13. Naše rezerva tak obsadila osmé místo.
"Celkové osmé místo naší rezervy je solidním výsledkem. V některých utkáních hráči předvedli výborné výkony, bohužel se jim je nedařilo podávat po celou dobu a výsledkové výkyvy byly příliš velké." hodnotí výkon družstva na turnaji hlavní trenér Tomáš Augustýn.

Konečné pořadí turnaje

1. Siódemka Legnica 
2. Chrobry Głogów 
3. Zagłębie Lubin 
4. Wisła Płock 
5. TJ KCTM Vysočina Sokol Nové Veselí "A" 
6. Żagiew Dzierżoniów 
7. Spartakus I Zielona Góra 
8. TJ KCTM Vysočina Sokol Nové Veselí "B" 
9. Ostrovia Ostrów Wielkopolski 
10. Zew Świebodzin 
11. Ina Rzeplino 
12. ŚKPR Świdnica 
13. Piast Pyrzyce 
14. Spartakus II Zielona Góra 

Individuální ocenění:

Nejlepší hráč turnaje: Pawel Furman (MSPR Siódemka Legnica)
Nejlepší střelec turnaje: Maks Blinkiewicz (INA Rzeplino) - 42 branek
Nejlepší brankář turnaje: Piotr Goral (Wisla Plock)
Nejlepší hráč TJ KCTM Vysočina Sokol Nové Veselí "A": Juda Trávníček
Nejlepší hráč TJ KCTM Vysočina Sokol Nové Veselí "B": Ondřej Veselý