I. liga mladšího dorostu: TJ Sokol Nové Veselí - HK Baník Most 36:22 (17:8)
I. liga staršího dorostu: TJ Sokol Nové Veselí - Házená Velká Bystřice 31:29 (15:18)
I. liga staršího dorostu: TJ Sokol Šťáhlavy - TJ Sokol Nové Veselí 28:22 (16:11)
I. liga mladšího dorostu: TJ Sokol Žďár nad Sázavou - TJ Sokol Nové Veselí 26:44 (13:25)
Český pohár mužů: TJ Sokol Nové Veselí - KH Kopřivnice 33:29 (17:15)
Extraliga mužů: KH Kopřivnice - TJ Sokol Nové Veselí 28:21 (14:11)
Žákovská liga: TJ Sokol Nové Veselí - Sokol Vršovice 30:18 (14:7)
Žákovská liga: Tatran Litovel - TJ Sokol Nové Veselí 22:22 (13:15)
Žákovská liga: TJ Sokol Nové Veselí - Liberec Handball 24:27 (12:15)
Žákovská liga: HC Zlín - TJ Sokol Nové Veselí 26:14 (15:5)
Český pohár mužů: Talent ROBSTAV-M.A.T.Plzeň - TJ Sokol Nové Veselí 29:22 (12:11)
Český pohár mužů: HK FCC Město Lovosice - TJ Sokol Nové Veselí 25:32 (8:17)
Extraliga mužů: TJ Sokol Nové Veselí - HCB Karviná 21:22 (12:12)
Extraliga mužů: HK FCC Město Lovosice - TJ Sokol Nové Veselí 40:22 (21:8)

II. ročník mezinárodního házenkářského turnaje Rozhodni se sám 2009

Na konci prázdnin, ve dnech 28. až 30. srpna 2008 proběhl ve v Novém Veselí II. ročník mezinárodního házenkářského turnaje Rozhodni se sám 2009. Turnaj, který byl v loňském roce pořádán zároveň ve Žďáře nad Sázavou a v Novém Veselí hostil letos pouze sportovní areál v Novém Veselí. Oproti prvnímu ročníku turnaje došlo také ke snížení počtu účastníků. Důvodem bylo prodloužení hrací doby zápasů tím položení důrazu na přípravný charakter turnaje.
Boje v celkem 108 zápasech svádělo 26 družstev v kategoriích starší žáci, mladší žáci a minižáci. Na turnaji startovalo v různých kategoriích 7 zahraničních účastníků z Polska a Slovenska.
Stejně jako loni je možno říci, že akce se povedla, za což patří dík organizátorům, velkému množství dobrovolných pracovníků, hráčům, rozhodčím a v neposlední řadě divákům, kteří vytvořili skvělou sportovní atmosféru a tím umocnili úspěch celé akce. Všechna zúčastněná družstva vyjádřila s průběhem turnaje velkou spokojenost a ocenila jak sportovní hodnotu turnaje, tak i přátelskou a poklidnou atmosféru, která turnaj provázela.

Průběh celého turnaje pak zhodnotil šéftrenér mládežnických kategorií Pavel Hladík:
Druhý ročník mezinárodního turnaje Rozhodni se sám 2009 proběhl podle našich představ, snad s výjimkou sobotního rána, kdy nás trochu pozlobilo počasí, které nedovolilo minižákům zahájit jejich zápasy na venkovním hřišti dříve než v poledne. A stejně jako loňský I. ročník byl i tento pro KCTM Vysočina TJ Sokol Nové Veselí velice přínosný.
Odehráli jsme množství kvalitních utkání, ve kterých dostali rovnoměrně příležitost všichni hráči. Naše družstva se zúčastnila finálových zápasů ve všech třech kategoriích, avšak ještě důležitější než sportovní úspěch je herní projev založený na kolektivním výkonu, který je doplněný výbornými individuálními výkony. A také to, že všichni hráči na palubovce bojují a dávají do hry své „házenkářské srdíčko“. Já z pozice šéftrenéra mládeže jsem velice spokojen a nezbývá, než se těšit na nadcházející sezónu.
Důležité také je, že se nám daří udržovat mezinárodní kontakty, které jsme navázali právě v průběhu loňského ročníku s družstvy ŠKP Bratislava, Tatranček Stupava a polským týmem MIEDŽ Legnica. Zahraniční konfrontace je pro nás jedním ze způsobů, jak se i nadále zlepšovat.
Potěšitelné pro nás je, že všechna zúčastněná družstev projevila přání zúčastnit se i dalšího ročníku tohoto turnaje. To je pro nás tou největší pochvalou.

starší žáci mladší žáci minižáci

Fotogalerie zde.