I. liga mladšího dorostu: TJ Sokol Nové Veselí - HK Baník Most 36:22 (17:8)
I. liga staršího dorostu: TJ Sokol Nové Veselí - Házená Velká Bystřice 31:29 (15:18)
I. liga staršího dorostu: TJ Sokol Šťáhlavy - TJ Sokol Nové Veselí 28:22 (16:11)
I. liga mladšího dorostu: TJ Sokol Žďár nad Sázavou - TJ Sokol Nové Veselí 26:44 (13:25)
Český pohár mužů: TJ Sokol Nové Veselí - KH Kopřivnice 33:29 (17:15)
Extraliga mužů: KH Kopřivnice - TJ Sokol Nové Veselí 28:21 (14:11)
Žákovská liga: TJ Sokol Nové Veselí - Sokol Vršovice 30:18 (14:7)
Žákovská liga: Tatran Litovel - TJ Sokol Nové Veselí 22:22 (13:15)
Žákovská liga: TJ Sokol Nové Veselí - Liberec Handball 24:27 (12:15)
Žákovská liga: HC Zlín - TJ Sokol Nové Veselí 26:14 (15:5)
Český pohár mužů: Talent ROBSTAV-M.A.T.Plzeň - TJ Sokol Nové Veselí 29:22 (12:11)
Český pohár mužů: HK FCC Město Lovosice - TJ Sokol Nové Veselí 25:32 (8:17)
Extraliga mužů: TJ Sokol Nové Veselí - HCB Karviná 21:22 (12:12)
Extraliga mužů: HK FCC Město Lovosice - TJ Sokol Nové Veselí 40:22 (21:8)

Rozhovor s trenérem "A" týmu

Dva dny po zahájení přípravy na jarní část mistrovské soutěže jsme požádali o rozhovor trenéra "A" týmu Pavla Hladíka. Témat, které Vás zajímají a posíláte na ně dotazy je celá řada. Pokusili jsme se tedy, o širší okruh otázek.

Co si myslíte o podzimní části sezony.

Na začátku jsme se dostali do složité situace, když jsme prohráli první dva zápasy doma. Velmi nám chyběl Nikola Sekulič, který byl zraněný. To nás dostalo pod velký tlak. Naštěstí jsme se dokázali rychle oklepat a předváděli jsem velmi přesvědčivé výkony, které vygradovali vysokými výhrami nad silnými týmy Lovosic, Karviné a Frýdku. V tu dobu jsme byli na druhém místě tabulky. Bohužel jsme nedotáhli velmi dobře rozehraný zápas v Zubří, kde jsme sahali po bodech, a to nás dostalo hodně dolů. V tu dobu nám vypadli ze sestavy Dolejší, Štohanzl. Poté přišla blamáž v domácím utkání se Strakonicemi, kde jsme totálně vyhořeli, a to nás rozebralo. Přišli další oslabení o Ptáčníka. Tři hráči navíc hráli nemocní. Celkové deváté místo je pro nás samozřejmě zklamáním, ale konec podzimu ukázal, že máme ještě kus práce před námi. Podzim byl celkově hodně rozháraný. Doufám, že do jarní části nastoupíme s větší vyrovnaností výkonů.

Naopak v poháru jste obstáli a postup do Final4 je velký úspěch.

Ano pohár nám vyšel. Měli jsem velkou motivaci napravit dojem z podzimní části, kterou nejsme jako tým spokojení. Hlavně duel s Kopřivnicí ukázal, že se umíme rvát o výsledek. Ale je pravdou, že na Kopřivnici jsme snad poprvé nastoupili v kompletní sestavě a hned to bylo znát. Ale pohár nekončí. Nechceme se Final4 jenom zúčastnit. Papírové předpoklady sice hovoří pro silné týmy první pětky, ale my se chceme poprat. Sen je pro nás si zahrát finále.

Podzim končíme s druhou nejlepší obranou, ale v útoku to drhlo.

Ano je to pravda. Obrana byla v první půlce sezony dobrá, ale postupem času, a hlavně výpadkem klíčového muže Míry Štohanzla šla hodně dolů. V útoku se pereme s malým tlakem našich hráčů. Dále pak proměnění šancí bylo hlavně na konci podzimu tristní. Máme zimní přípravu, kde musíme všechno porovnat.

Jak vypadá zimní příprava a jaký je stav kádru pro jarní část.

Jsme ve velmi složité situaci. Ze studijních důvodů přerušil kariéru Martin Přibyl, který byl klíčový pro naši obranu. Navíc Matouš Valoušek se v zimní přestávce zranil. Moc mě to mrzí, protože šel v podzimní části hodně nahoru a věřili jsme, že v jarní části už bude velmi platný. Čekáme na další vyšetření a doufáme, že dopadnou dobře. Navíc Jirka Dolejší, který odehrál v podzimní části minimum utkání má také problémy ve škole a v podstatě netrénuje. Je to velká komplikace pro celou zimní přípravu a obrovské oslabení našeho týmu.

Přemýšlíte o posilách.

Proběhli nějaké jednání ohledně doplnění o nějaké hráče z České ligy, ale všichni mají smlouvu do konce sezony. Máme ještě zhruba týden na to řešit to, ale šance na doplnění je malá.

V přípravě máte Polské soupeře. Byl to záměr?

Ano dopadlo to tak, ale záměr to nebyl. Měli jsme jet ještě na turnaj do Hranic, kde jsou české týmy, ale postup do Final4 to změnil. Zůstali tedy 4 utkání s týmy z Polské superligy. Je to samozřejmě skvělá zkušenost a moc se na zápasy těšíme.

Jaký máte cíl pro jarní část mistrovské soutěže?

Cíl stále platí. Chceme se porvat o Playoff. Ale primární cíl je samozřejmě udržet extraligu. Nemůžeme přehlížet fakt, že jsme sice bod od osmého místa, které zaručuje postup do Playoff, ale jsme taky dva body od sestupu. Situace je tedy vážná a my musíme poctivě pracovat, abychom se blížili elitní osmičce a utíkali posledním Strakonicím. Playoff je pro nás samozřejmě velký sportovní sen, ale případný nepostup neznamená pro náš klub katastrofu. Tou by naopak byl sestup a my uděláme všechno proto, abychom jak sobě, tak klubu a fanouškům dali co nejdříve klid a bodový polštář zaručující další extraligovou sezonu.

Děkujeme za rozhovor o přejeme úspěšnou jarní část.

Komentáře k článku