I. liga mladšího dorostu: TJ Sokol Nové Veselí - HK Baník Most 36:22 (17:8)
I. liga staršího dorostu: TJ Sokol Nové Veselí - Házená Velká Bystřice 31:29 (15:18)
I. liga staršího dorostu: TJ Sokol Šťáhlavy - TJ Sokol Nové Veselí 28:22 (16:11)
I. liga mladšího dorostu: TJ Sokol Žďár nad Sázavou - TJ Sokol Nové Veselí 26:44 (13:25)
Český pohár mužů: TJ Sokol Nové Veselí - KH Kopřivnice 33:29 (17:15)
Extraliga mužů: KH Kopřivnice - TJ Sokol Nové Veselí 28:21 (14:11)
Žákovská liga: TJ Sokol Nové Veselí - Sokol Vršovice 30:18 (14:7)
Žákovská liga: Tatran Litovel - TJ Sokol Nové Veselí 22:22 (13:15)
Žákovská liga: TJ Sokol Nové Veselí - Liberec Handball 24:27 (12:15)
Žákovská liga: HC Zlín - TJ Sokol Nové Veselí 26:14 (15:5)
Český pohár mužů: Talent ROBSTAV-M.A.T.Plzeň - TJ Sokol Nové Veselí 29:22 (12:11)
Český pohár mužů: HK FCC Město Lovosice - TJ Sokol Nové Veselí 25:32 (8:17)
Extraliga mužů: TJ Sokol Nové Veselí - HCB Karviná 21:22 (12:12)
Extraliga mužů: HK FCC Město Lovosice - TJ Sokol Nové Veselí 40:22 (21:8)

TJ Sokol Nové Veselí – SKKP Handball Brno 30:29 (18:16)

Velmi dobře zaplněná ZDT Aréna viděla velké drama. Již loňská utkání byla velmi vyrovnaná, když je náš klub prohrál smolně o jednu branku. I proto měl velkou motivaci soupeře poprvé v extraligové soutěži porazit a hlavně tak přerušit sérii tří porážek.

Již úvod utkání byl více než vyrovnaný, když se oba týmy střídali ve vedení. Až v deváté minutě se podařila našemu týmu série tří branek a odskočili tak na 6:3. Do poločasu, už ale diváci viděli boj o každý míč a Brno už nedovolilo žádný výsledkový trhák. Do kabin se tak šlo za stavu 18:16. Ve druhém poločase zápletka gradovala, když ve 38. minutě vyrovnal hostující Adamčík na 21:21. Až do 45. minuty se hrálo o každý míč a Veselí drželo jednobrankové vedení. Do branky přišel Adrian Šimovček, který sérií čtyřech zákroků v řadě v pěti minutách pomohl odskočit na 27:23 a deset minut před koncem zápasu se zdálo být rozhodnuto. Jenže Brno nesložilo zbraně a výborně hrající soupeř dokázal do 57 minuty srovnat na 28:28. Poté skóroval Živojinovič a dal tak Veselí naději na vítězství. Tu, ale rázně odmítl nejlepší hráč hostí Havlát. Až v poslední minutě gól Chosika a zákrok Adriana rozhodl o plném bodovém zisku a vrácení se na 7. místo v extraligové tabulce. 

Dokázali jsme se zvednout ze složité situace. Po třech prohrách jsme byli psychicky dole. Navíc Brno je pro nás velice nepříjemný soupeř, protože má ve svém středu výborné individuality typu Viktora Hastíka, Jozefa Hantáka nebo Jirky Havláta. Pro náš mladý tým je velice složité hrát proti těmto zkušeným hráčům. Myslím, že utkání rozhodla větší touha po vítězství, která byla na našem týmu vidět od první minuty. Tedy touha, kterou jsme postrádali v utkání se Strakonicemi a Duklou. Dalším faktorem byl výkon našich střídajících hráčů. Brankář Adrian Šimovček a hráči Matouš Valoušek a Honza Kupa přinesli ve druhém poločase velký impulz a dokázali překvapit zkušené hráče Brna. Věřím, že je tento vydařený výkon psychicky hodně posune. Tento výsledek bychom chtěli věnovat našim skvělým fanouškům, kteří nás podpořili nejen v tomto utkání, ale hlavně nás jeli ve velkém podpořit na utkání z Duklou. Jsme velmi hrdí na to, že máme takovou podporu a uděláme všechno proto, aby toto vítězství nebylo poslední. Čeká nás totiž velmi těžký konec soutěže, když máme tři utkání na hřištích soupeřů. Navíc počítáme velké ztráty, když chybí Štohanzl, Dolejší, Ptáčník, Krčál a brankař Studený. Věříme, že s podobně nadšeným výkonem dokážeme potrápit i soupeře na jejich palubovkách.

Pavel Hladík

Komentáře k článku