I. liga mladšího dorostu: TJ Sokol Nové Veselí - HK Baník Most 36:22 (17:8)
I. liga staršího dorostu: TJ Sokol Nové Veselí - Házená Velká Bystřice 31:29 (15:18)
I. liga staršího dorostu: TJ Sokol Šťáhlavy - TJ Sokol Nové Veselí 28:22 (16:11)
I. liga mladšího dorostu: TJ Sokol Žďár nad Sázavou - TJ Sokol Nové Veselí 26:44 (13:25)
Český pohár mužů: TJ Sokol Nové Veselí - KH Kopřivnice 33:29 (17:15)
Extraliga mužů: KH Kopřivnice - TJ Sokol Nové Veselí 28:21 (14:11)
Žákovská liga: TJ Sokol Nové Veselí - Sokol Vršovice 30:18 (14:7)
Žákovská liga: Tatran Litovel - TJ Sokol Nové Veselí 22:22 (13:15)
Žákovská liga: TJ Sokol Nové Veselí - Liberec Handball 24:27 (12:15)
Žákovská liga: HC Zlín - TJ Sokol Nové Veselí 26:14 (15:5)
Český pohár mužů: Talent ROBSTAV-M.A.T.Plzeň - TJ Sokol Nové Veselí 29:22 (12:11)
Český pohár mužů: HK FCC Město Lovosice - TJ Sokol Nové Veselí 25:32 (8:17)
Extraliga mužů: TJ Sokol Nové Veselí - HCB Karviná 21:22 (12:12)
Extraliga mužů: HK FCC Město Lovosice - TJ Sokol Nové Veselí 40:22 (21:8)

Starší žáci jsou druhým nejlepším týmem v republice!

V pražských Hostivicích se ve dnech 31.5. - 2.6.2013 konalo finále Žákovské ligy. A naši starší žáci z něj dovezli stříbrné medaile.

Ve finálovém turnaji, Mistrovství České republiky v házené, se o medaile utkalo šest nejlepších týmů v republice. Do nejlepší šestky se dlouhou sérií kvalifikačních turnajů  kromě nás probojovaly týmy HCB Karviná, SKP Frýdek Místek, Sokol Ostrava, Baník Most a pořadatelská Dukla Praha. Finálový turnaj se odehrál systémem každý s každým a vyrovnané výsledky týmů ukazují, že turnaj neměl jasného favorita.

Naši hráči zahájili turnaj prohrou s domácím týmem (12:15),  naše tradičně dobrá obrana tentokrát selhávala, nedařilo se nám ubránit nejlepšího střelce Dukly. Dovolili jsme mu, aby nám vstřelil deset branek! Kvůli špatné obraně jsme se připravili o možnost využívat k zakončení rychlé protiútoky. I přesto se nám dařilo držet vyrovnané skóre a ještě dvě minuty před koncem byl jeho rozdíl v náš neprospěch jenom jednobrankový. Minutu a půl před koncem utkání jsme hráli dokonce přesilovku,  ale sérií zbytečných chyb jsme dovolili Dukle ovládnout závěr zápasu. Kluci naštěstí nesložili zbraně a v dalších třech utkáních dokázali svými výkony, že patří právem k republikové špičce. Postupně zdolali stále se lepšící Most (25:15), tradičního rivala Ostravu (22:12) a Frýdek (25:21). Zápas s Frýdkem byl pro nás klíčový, museli jsme vyhrát, pokud jsme chtěli pomýšlet na medaili. Vědomí důležitosti utkání nás na začátku trochu svazovalo v útoku, ale tentokrát kluci zápas zvládli na výbornou i po taktické stránce a nenechali si výsledek utéct.

Ač byl turnaj velmi vyrovnaný a rozdíly ve skóre byly minimální, klukům se podařilo dvakrát uhrát desetibrankové vítězství. To se jim vyplatilo v pozdějším průběhu MČR, když jejich poslední soupeř HCB Karviná prohrál o jedinou branku s Ostravou. Do posledního utkání s rychlou, dravou Karvinou, tak naši hráči nastupovali s vědomím, že jim ke stříbrné medaili stačí neprohrát o více než šest branek. Vyrovnané utkání s Karvinou mělo dramatický průběh, když se pár vteřin před koncem podařilo veselským hráčům upravit negativní skóre na čtyřbrankový rozdíl a tím si zajistit druhé místo na Mistrovství České republiky.

Nové Veselí mělo své zastoupení také v All Stars týmu, nejlepším levým křídlem byl odbornou komisí turnaje zvolen Roman Smolík.

Sestava (branky): Michal Studený, Michal Pytlík, Matouš Valoušek (23), Martin Přibyl (23), Roman Smolík (16), Karel Daniel (12), Jan Kaláb (9), Denis Mach (9), Jan Krejz (5), Jan Kupa (2), Jiří Kaláb (1), Josef Vlček, Daniel Vencelides

Realizační tým: Tomáš Augustýn - trenér, Václav Špaček - asistent trenéra, Dušan Matějka - fyzioterapeut

Gratulujeme ke skvělému úspěchu.

Veliké poděkování patří také fanklubu, který v hojném počtu hecoval náš tým. I když jsme byli druzí, kotel jsme měli největší :) Děkujeme všem, kteří přijeli kluky do Prahy podpořit.

Konečnou tabulku a více informací naleznete zde.

Další fotografie najdete zde.

 

 

Komentáře k článku