I. liga mladšího dorostu: TJ Sokol Nové Veselí - HK Baník Most 36:22 (17:8)
I. liga staršího dorostu: TJ Sokol Nové Veselí - Házená Velká Bystřice 31:29 (15:18)
I. liga staršího dorostu: TJ Sokol Šťáhlavy - TJ Sokol Nové Veselí 28:22 (16:11)
I. liga mladšího dorostu: TJ Sokol Žďár nad Sázavou - TJ Sokol Nové Veselí 26:44 (13:25)
Český pohár mužů: TJ Sokol Nové Veselí - KH Kopřivnice 33:29 (17:15)
Extraliga mužů: KH Kopřivnice - TJ Sokol Nové Veselí 28:21 (14:11)
Žákovská liga: TJ Sokol Nové Veselí - Sokol Vršovice 30:18 (14:7)
Žákovská liga: Tatran Litovel - TJ Sokol Nové Veselí 22:22 (13:15)
Žákovská liga: TJ Sokol Nové Veselí - Liberec Handball 24:27 (12:15)
Žákovská liga: HC Zlín - TJ Sokol Nové Veselí 26:14 (15:5)
Český pohár mužů: Talent ROBSTAV-M.A.T.Plzeň - TJ Sokol Nové Veselí 29:22 (12:11)
Český pohár mužů: HK FCC Město Lovosice - TJ Sokol Nové Veselí 25:32 (8:17)
Extraliga mužů: TJ Sokol Nové Veselí - HCB Karviná 21:22 (12:12)
Extraliga mužů: HK FCC Město Lovosice - TJ Sokol Nové Veselí 40:22 (21:8)

Třetí ročník Memoriálu Dr. Josefa Smékala je minulostí

Třetí ročník Memoriálu Dr. Josefa Smékala přilákal na novoveselskou palubovku nebývalou konkurenci. Celkem osm družstev ze čtyř zemí svádělo po tři srpnové dny zajímavé souboje. Finále bylo nakonec slovenskou záležitostí. V napínavém a vyhecovaném utkání zvítězil díky lépe zvládnuté koncovce celek HC SPORTA Hlohovec nad ŠKP Bratislava a převzal od něj putovní pohár. Třetí příčku obsadil český vícemistr HC Dukla Praha.

Domácí prvoligový tým se slavnějších soupeřů hrajících nejvyšší soutěže nezalekl a stejně jako vloni podal bojovný výkon a zvláště v utkání s polskou Legnicí a pátým týmem uplynulého ročníku Tipgames Extraligy Jičínem byl jen krůček od úspěchu. K tomu dodává své hodnocení trenér družstva Pavel Hladík: "Turnaj měl mimořádnou úroveň. Jako již po několikáté jsme se mohli přesvědčit o tom, že hrát se dá při našem dobrém výkonu z každým. Na druhou stranu pokud podáme průměrný výkon je rozdíl markantní. To dokázal například zápas s Duklou Praha, která nám prakticky nic nedovolila. Naopak zápas s Jičínem a hlavně z polskou Legnicí byl velmi povedený. Velkým pozitivem, je zapojení mladých hráčů do A-týmu. Na tomto turnaji nastoupili talentovaní dorostenci ročníku 1995 Ondřej Němec a Štěpán Šůstek. Jejich výkony byly velmi zajímavé a určitě ukázali, že mohou týmu pomoci. Jedinou kaňkou na tomto turnaji je zlomený prst kapitána Honzy Strejčka.".
"Tento týden nás čeká velmi dobře obsazený turnaj v Litovli, kde startují kromě domácích také týmy HC Pezinok (1. liga Slovensko), ASPR Zawadzkie (1. liga Polsko) a extraligový tým Sokol HC Přerov. Memoriál Josefa Smékala nám ukázal hodně nedostatků na kterých budeme tento týden intenzivně pracovat. Doufám, že do turnaje v Litovli dokážeme naši hru posunout a výkony týmu se budou i nadále lepšit. I na tomto turnaji doplní náš tým hráči dorostu. Mimo již zmíněných Šůstka s Němcem dostanou příležitost David Melichar, Robert Novotný a nová posila našeho staršího dorostu Jiří Houček." popisuje další část přípravy Pavel Hladík.

Sestava: ČEKAL Ladislav, ZAHRADNÍK Jiří - BLÁHA Roman 8, ČERNÝ Vít 3, HAJČMAN Karel 1, HAJČMAN Martin 11, HRON Pavel 1, KLÍMA Václav 1, KUDLA Jakub 11, NAJMAN Pavel 5, NAJMAN Petr 4, NĚMEC Ondřej 3, PROKEŠ Martin 1, SMRČKA Leoš 1, STREJČEK Jan 12, ŠTIKAR Michal 1, ŠŮSTEK Štěpán 1

Výsledky turnaje jsou k dispozici zde.
 

Komentáře k článku