I. liga mladšího dorostu: TJ Sokol Nové Veselí - HK Baník Most 36:22 (17:8)
I. liga staršího dorostu: TJ Sokol Nové Veselí - Házená Velká Bystřice 31:29 (15:18)
I. liga staršího dorostu: TJ Sokol Šťáhlavy - TJ Sokol Nové Veselí 28:22 (16:11)
I. liga mladšího dorostu: TJ Sokol Žďár nad Sázavou - TJ Sokol Nové Veselí 26:44 (13:25)
Český pohár mužů: TJ Sokol Nové Veselí - KH Kopřivnice 33:29 (17:15)
Extraliga mužů: KH Kopřivnice - TJ Sokol Nové Veselí 28:21 (14:11)
Žákovská liga: TJ Sokol Nové Veselí - Sokol Vršovice 30:18 (14:7)
Žákovská liga: Tatran Litovel - TJ Sokol Nové Veselí 22:22 (13:15)
Žákovská liga: TJ Sokol Nové Veselí - Liberec Handball 24:27 (12:15)
Žákovská liga: HC Zlín - TJ Sokol Nové Veselí 26:14 (15:5)
Český pohár mužů: Talent ROBSTAV-M.A.T.Plzeň - TJ Sokol Nové Veselí 29:22 (12:11)
Český pohár mužů: HK FCC Město Lovosice - TJ Sokol Nové Veselí 25:32 (8:17)
Extraliga mužů: TJ Sokol Nové Veselí - HCB Karviná 21:22 (12:12)
Extraliga mužů: HK FCC Město Lovosice - TJ Sokol Nové Veselí 40:22 (21:8)

Putovní pohár zůstal v Novém Veselí

Mimořádně kvalitní obsazení měl již 42. ročník turnaje O pohár ředitele ZDT. Tři prvoligové týmy a dva týmy bojující o postup z druhé ligy svedly souboje, které si svým nasazením a atmosférou v ničem nezadaly s mistrovskými utkáními. Zasloužené vítězství v turnaji nakonec oslavili domácí, kteří vyhráli všechna utkání, i když zvláště první dvě se v prvním poločase nevyvíjela dobře.

TJ Sokol Nové Veselí - HC Zlín 21:12 (6:6)

Novoveselští nastoupili do utkání nekoncentrovaně a to se odrazilo jak v útočné fázi, kdy nedokázali proměnit ani ty nejvyloženější šance, tak v obraně, kde vázla spolupráce pří předávání soupeřova pivota a přistupování ke střílejícím spojkám. Domácí hráče sráželo i velké množství ztrát míče po špatných přihrávkách. Až vedení soupeře 4:1 ve 10. minutě I. poločasu je vyburcovalo. Pohyblivá obrana a rychlý přechod do útoku na soupeře platily.
Od začátku II. poločasu navázali domácí na koncovku prvního poločasu a jejich tempu přestal soupeř stačit hned po pěti minutách. Domácí dávali snadné branky z rychlého přechodu a skóre narůstalo až na konečný výsledek 21:12.

TJ Sokol Nové Veselí - ČZ HBC Strakonice 1921 19:18 (9:13)

Jestliže byl vstup do prvního utkání špatný, do druhého byl ještě horší. Chybné přihrávky a nepřesná střelba poskyly soupeři spoustu příležitostí. Ten si dokázal trpělivou hrou v postupném útoku připravit střelecké příležitosti zakončované většinou proskokem spojky nebo z křídla, které navíc využíval s vysokou efektivitou z 16 střeleckých pokusů 13 branek v I. poločase. Ke konci I. poločasu se hra domácích zlepšila, ale stačilo to pouze na snížení náskoku Strakonic.
Do II. poločasu nastoupili domácí s obranou 1-5 a ta na soupeře platila. Obtížně se dostával do střeleckých příležitostí a ty, do kterých se dostal úspěšně likvidovali brankáři domácích. Domácí stříleli jednoduché branky z rychlého přechodu a v 16. minutě se poprvé v zápase ujali vedení. Soupeři už nedovolili vyrovnat a to i přesto, že poslední minutu dohrávali v oslabení.

TJ Sokol Nové Veselí - Tatran Litovel 24:21 (9:10)

První poločas zahájili domácí opět řadou nepřesných zakončení a tentokrát i několika technickými chybami. Oproti předchozím utkáním však dobře fungovala obrana. A tak i přes vedení soupeře 4:1 v 8. minutě I. poločasu se hrála rychlá a vyrovnaná házená. Tomu odpovídal i výsledek na konci poločasu.
Do II. poločasu vstoupili domácí s ještě větším důrazem v obraně a trvalou snahou o rychlý přechod do útoku. Toto tempo soupeř, kterému se na turnaji zranili dva hráči nedokázal s omezenými možnostmi střídání zvládnout. Výsledkem bylo 4-5 brankové vedení, které novoveselští udržovali od 10. minuty II. poločasu prakticky až do konce utkání.

TJ Sokol Nové Veselí - HBC Ronal Jičín "B" 23:14 (12:7)

Do "finálového" utkání turnaje se soupeřem, který také vyhrál tři svá utkání nastoupili novoveselští odpovědně a koncentrovaně. Rychlým návratem do obrany dokázali eliminovat největší zbraň Jičína - rychlé útoky. Sami z rychlých útoků hrozili a pokud hráli na postavenou obranu dokázali si nacvičenými akcemi připravit výhodné střelecké pozice, zakončované věšinou z křídel. Obrana pracovala spolehlivě a za ní se řadou těžkých zákroků blýskl Tomáš Řeháček. V koncovce poločasu si domácí vytvořili pětibrankový náskok.
Ve svém nejlepším turnajovém výkonu pokračovali novoveselští i ve II. poločase a mezi 8. a 14. minutou svého soupeře jednoznačně přehrávali a získali tak rozhodující náskok deseti branek. Výborný výkon družstva zvláště v obraně podpořil svým výkonem i Tomáš Řeháček, který si podržel výkon z I. poločasu a v celém utkání měl 63% úspěšných zákroků. I přes výrazný rozdíl ve skóre je třeba ocenit soupeře, který se po celé utkání, stejně jako novoveselští, snažil o rychlý přechod do útoku. O tempu utkání svedčí i to, že obě družstva zvládla za 40 minut dohromady 99 útoků.

"42. ročník tradičního turnaje byl velmi dobře obsazen a myslím, že co do kvality patřil k jednomu z nejkvalitnějších ročníků. Jsem rád, že družstva, která na turnaji startovala, hrála rozdílné styly házené. I proto jsme si mohli odehrát čtyři těžké zápasy, ve kterých jsme vyzkoušeli několik variant jak v útočné, tak v obranné fázi. Celkové vítězství na takovém turnaji je samozřejmě před klíčovým zápasem s Hustopečemi velkým povzbuzením. I když se jednalo o přípravná utkání, tak jsme do zápasů nastupovali s jasným cílem uspět v každém z nich. Chtěli jsme navodit atmosféru příštího víkendu, kdy budeme hrát o vše. Jsem rád, že hráči dokázali na takovém turnaji uspět i bez Jana Strejčka a Davida Šůstka, hráčů bez kterých si na podzim úspěch dokázal představit jen málokdo. Bohužel prognóza zdravotního stavu Honzy nevypadá dobře a je pravděpodobné, že do jarní části již nezasáhne. Naopak David by měl v prvním utkání příští týden nastoupit. Věřím, že pokud navážeme na výkony z přípravy a naši diváci nám připraví prostředí hodné důležitosti tohoto utkání, zvítězíme a zajistíme si tak lepší výchozí pozici v boji o postup. Jarní část sezóny, bude i kvůli absenci Honzy velmi těžká a pokud chceme postoupit, není prakticky jiná varianta než Hustopeče v prvním utkání porazit." hodnotí turnaj a situaci před důležitým úvodním zápasem jarní části sezóny trenér Pavel Hladík.

Sestava: Fiala Radek, Řeháček Tomáš - Bláha Roman 9, Hajčman Karel 6, Hajčman Martin 25, Hron Pavel 6, Kazatel Denis, Klíma Václav 4, Najman Pavel 8, Najman Petr 8, Novotný Lukáš 1, Prokeš Martin 3, Smrčka Leoš 4, Veselý Marek 2, Vrzáček Matěj 3, Štikar Michal 8 

Fotogalerie je k dispozici zde.

Komentáře k článku