I. liga mladšího dorostu: TJ Sokol Nové Veselí - HK Baník Most 36:22 (17:8)
I. liga staršího dorostu: TJ Sokol Nové Veselí - Házená Velká Bystřice 31:29 (15:18)
I. liga staršího dorostu: TJ Sokol Šťáhlavy - TJ Sokol Nové Veselí 28:22 (16:11)
I. liga mladšího dorostu: TJ Sokol Žďár nad Sázavou - TJ Sokol Nové Veselí 26:44 (13:25)
Český pohár mužů: TJ Sokol Nové Veselí - KH Kopřivnice 33:29 (17:15)
Extraliga mužů: KH Kopřivnice - TJ Sokol Nové Veselí 28:21 (14:11)
Žákovská liga: TJ Sokol Nové Veselí - Sokol Vršovice 30:18 (14:7)
Žákovská liga: Tatran Litovel - TJ Sokol Nové Veselí 22:22 (13:15)
Žákovská liga: TJ Sokol Nové Veselí - Liberec Handball 24:27 (12:15)
Žákovská liga: HC Zlín - TJ Sokol Nové Veselí 26:14 (15:5)
Český pohár mužů: Talent ROBSTAV-M.A.T.Plzeň - TJ Sokol Nové Veselí 29:22 (12:11)
Český pohár mužů: HK FCC Město Lovosice - TJ Sokol Nové Veselí 25:32 (8:17)
Extraliga mužů: TJ Sokol Nové Veselí - HCB Karviná 21:22 (12:12)
Extraliga mužů: HK FCC Město Lovosice - TJ Sokol Nové Veselí 40:22 (21:8)

Přípravný turnaj ve Strakonicích

První ostřejším testem byl pro náš A tým dvojzápas ve Strakonické Dudák aréně. V té se představili domácí Strakonice a aktuálně první tým I.ligy mužů, družstvo Chodova.

TJ JM Chodov - TJ Sokol Nové Veselí 27:37 (15:17)

V prvním zápase turnaje čekal naše družstvo aktuální lídr tabulky I. ligy, který pro nás není neznámým soupeřem. Od začátku utkání se hrála se rychlá a dynamická házená, bohužel s velkým množstvím technických chyb a ztrát míče. Novoveselským se dařilo přehrávat obranu soupeře nacvičenými signály i přesto, že jejich časování a provedení mělo k dokonalosti daleko. V průběhu I. poločasu tak udržovali 2 až 4 brankový náskok.
Ve II. poločase se od začátku projevovala lepší fyzická kondice novoveselských a ti svého soupeře začali i přes jeho bojovnost přehrávat rychlým útokem zakončovaným z první i druhé vlny. Rozdíl ve skóre pravidelně narůstal až na konečných deset branek. Zajímavostí utkání bylo to, že novoveselští zakončili v utkání 19 rychlých útoků, z toho 15 úspěšně.

 

TJ Sokol Nové Veselí - ČZ HBC Strakonice 1921 32:34 (17:18)

Druhým soupeřem byl domácí tým Strakonic, který poměrně přesvědčivě vede svou skupinu II. ligy (JZČ). Od začátku utkání se hrála vyrovnaná partie, ve které žádný z týmů nevedl o více než dvě branky. Novoveselským se bohužel nedařila obraná fáze a v postupném útoku se dopustili velkého množství ztrát. Velkým problémem bylo proměňování šancí a na spojce citelně chyběl Pavel Hron, který se zranil na konci prvního utkání.
Ani ve II. poloičase se obraz hry příliš nezměnil. Novoveselští téměř neustále dotahovali minimální jedno až dvoubrankový náskok soupeře. To se nakonec podařilo v 23. minutě, kdy šli do vedení 26:25. Následovala ovšem série chyb v obraně a nepřesných zakončení, která obrátila skóre na stranu Strakonic, které zkušeně vedení udržely až do konce utkání. I díky tomu, že se v tomto utkání nedařil přechod do rychlého útoku.

"Druhý herní test jsme absolvovali bez Jana Strejčka. I proto byly tyto zápasy velkou motivací pro všechny hráče. Ti chtěli ukázat, že se o místo v sestavě chtějí poprat. První zápas s družstvem Chodova jsme odehráli velmi svižně. I když jsem byl s předvedenou hrou hlavně v postupném útoku a obraně nespokojen dokázali jsme proti Chodovu vyhrát velkým rozdílem. Do druhého utkání, které se hrálo okamžitě po zápase s Chodovem jsme nastoupili bez Pavla Hrona, který byl v prvním zápase naším nejlepším střelcem. I přes prohru jsme spokojen protože jsme dokázali celkých 60 minut domácím vzdorovat a hrát v potřebném tempu. Nechci hodnotit výsledky jelikož se jedná o přípravu. Těší mě ale, že jsme dokázali hrát 120 minut v potřebném tempu. Nespokojen jsem s hrou obrany a s postupným útokem, kde jsme předvedli velké množství technických chyb. Je dobře, že do začátku soutěže zbývá ještě 20 dní a my máme dost času na to, abychom hru dokázali zpřesnit a dát jí potřebnou kvalitu. Tu budeme potřebovat hned v úvodním zápase, kdy doma v přímém boji o postup do první ligy hostíme Hustopeče." hodnotí účast na strakonickém miniturnaji trenér Pavel Hladík.

Sestava: Fiala Radek, Řeháček Tomáš - Bláha Roman 2, Hajčman Karel 2, Hajčman Martin 10, Hron Pavel 9, Kazatel Denis, Klíma Václav 11, Najman Pavel 4, Novotný Lukáš 1, Prokeš Martin 1, Smrčka Leoš 12, Štikar Michal 6, Šůstek David 13
 

Komentáře k článku