I. liga mladšího dorostu: TJ Sokol Nové Veselí - HK Baník Most 36:22 (17:8)
I. liga staršího dorostu: TJ Sokol Nové Veselí - Házená Velká Bystřice 31:29 (15:18)
I. liga staršího dorostu: TJ Sokol Šťáhlavy - TJ Sokol Nové Veselí 28:22 (16:11)
I. liga mladšího dorostu: TJ Sokol Žďár nad Sázavou - TJ Sokol Nové Veselí 26:44 (13:25)
Český pohár mužů: TJ Sokol Nové Veselí - KH Kopřivnice 33:29 (17:15)
Extraliga mužů: KH Kopřivnice - TJ Sokol Nové Veselí 28:21 (14:11)
Žákovská liga: TJ Sokol Nové Veselí - Sokol Vršovice 30:18 (14:7)
Žákovská liga: Tatran Litovel - TJ Sokol Nové Veselí 22:22 (13:15)
Žákovská liga: TJ Sokol Nové Veselí - Liberec Handball 24:27 (12:15)
Žákovská liga: HC Zlín - TJ Sokol Nové Veselí 26:14 (15:5)
Český pohár mužů: Talent ROBSTAV-M.A.T.Plzeň - TJ Sokol Nové Veselí 29:22 (12:11)
Český pohár mužů: HK FCC Město Lovosice - TJ Sokol Nové Veselí 25:32 (8:17)
Extraliga mužů: TJ Sokol Nové Veselí - HCB Karviná 21:22 (12:12)
Extraliga mužů: HK FCC Město Lovosice - TJ Sokol Nové Veselí 40:22 (21:8)

Mladší žáci čtvrtí na turnaji v Ostravě

Poslední lednový víkend patřil v Ostravě házené mladších žáků. V 7. ročníku turnaje O pohár místostarosty Městského obvodu Moravská Ostrava a Přívoz se kromě českých týmů představili také hosté ze Slovenska a Polska. Systém zápasů „každý s každým“ umožňoval přímou konfrontaci v utkáních 2 x 15 minut. Po nepříliš vydařeném začátku turnaje se naše družstvo nakonec mohlo radovat z pěkné čtvrté příčky.

Novoveselští vstoupili do turnaje střetnutím s polským týmem UMKS PMOS SRP Libiąż. Jako už tradičně měli naši mladší žáci pomalejší rozjezd a do zápasu vstoupili ustrašeně. Soupeř z Polska toho využil a rychle si vypracoval náskok. Ačkoli se naši hráči po poločase trochu vzpamatovali, z utkání si odnesli porážku 12:20.
Zlepšený výkon předvedli novoveselští v zápase se slovenským týmem Kúpele Bojnice. Celé utkání bylo velmi vyrovnané, našim mladším žákům se ale stalo osudným neproměňování šancí. Nakonec prohráli o jediný gól 10:11.
Poslední porážka na turnaji potkala družstvo ve třetím zápase, kde se Nové Veselí potkalo s vítězem celého turnaje HC Zlín. Ve velmi pohledném zápase se oba týmy přetahovaly o vedení. Zlín sice o přestávce držel vedení 6:7, ale zdaleka nic nebylo rozhodnuté. V závěru utkání se ovšem novoveselským nedařilo zakončovat z křídel a soupeř tak odskočil na několikabrankový rozdíl. Zlín si nakonec pohlídal vedení 12:15.
V posledním sobotním zápase Nové Veselí konečně předvedlo svůj typický výkon. Dívčí tým HC Ostrava porazilo poměrně vysokým rozdílem 24:15 a zaznamenalo tak první výhru na turnaji.
V prvním nedělním zápase proti SKP Frýdek-Místek jakoby se novoveselští rozhodli kopírovat výkon z úvodního zápasu turnaje. Do utkání nevstoupili příliš jistě a povolili soupeři vyrovnanou hru. Nakonec byli ale ti šťastnější a radovali se z těsné výhry 11:10.
Další špatný vstup do zápasu se mladším žákům povedl v utkání s DTJ Polanka. Kvůli nekoncentrované hře a zbytečným ztrátám míče dovolili soupeři odskočit na 1:6. V poločase už prohrávali pouze 7:8 a po přestávce si zlepšeným výkonem zajistili vítězství 22:18.
Poslední zápas turnaje odehrálo naše družstvo se Sokolem Ostrava. Domácí tým nedokázal najít účinnou zbraň a ze zápasu odešel poražen vysoko 16:3. Díky rychle vypracovanému náskoku dostali od šesté minuty na hřišti prostor všichni hráči.
 

„Do turnaje jsme vstoupili trochu nešťastně. Kluci hráli, jako kdyby byli hlavou ještě ve Veselí. Všechno jsme si ale vyříkali a v dalších zápasech bylo vidět určité zlepšení,“ říká k turnaji trenér mladších žáků Jan Krejz. „Honza Kupa si obnovil zranění z domácího turnaje Kofola Cup, takže si na spojce zahráli i hráči, kteří na tomto postu obvykle nenastupují a je to pro ně určitě dobrá zkušenost do budoucna,“ uzavírá hodnocení Jan Krejz.

Sestava: Štohanzl Martin - Kupa Jan 16, Bartůněk Filip 26, Krejz Jan 29, Klusáček Jakub 14, Vencelides Daniel 8, Chromý Miroslav 8, Řepa Ondřej 6, Krejz Rostislav 6, Krejz Lukáš 2
 

Komentáře k článku