I. liga mladšího dorostu: TJ Sokol Nové Veselí - HK Baník Most 36:22 (17:8)
I. liga staršího dorostu: TJ Sokol Nové Veselí - Házená Velká Bystřice 31:29 (15:18)
I. liga staršího dorostu: TJ Sokol Šťáhlavy - TJ Sokol Nové Veselí 28:22 (16:11)
I. liga mladšího dorostu: TJ Sokol Žďár nad Sázavou - TJ Sokol Nové Veselí 26:44 (13:25)
Český pohár mužů: TJ Sokol Nové Veselí - KH Kopřivnice 33:29 (17:15)
Extraliga mužů: KH Kopřivnice - TJ Sokol Nové Veselí 28:21 (14:11)
Žákovská liga: TJ Sokol Nové Veselí - Sokol Vršovice 30:18 (14:7)
Žákovská liga: Tatran Litovel - TJ Sokol Nové Veselí 22:22 (13:15)
Žákovská liga: TJ Sokol Nové Veselí - Liberec Handball 24:27 (12:15)
Žákovská liga: HC Zlín - TJ Sokol Nové Veselí 26:14 (15:5)
Český pohár mužů: Talent ROBSTAV-M.A.T.Plzeň - TJ Sokol Nové Veselí 29:22 (12:11)
Český pohár mužů: HK FCC Město Lovosice - TJ Sokol Nové Veselí 25:32 (8:17)
Extraliga mužů: TJ Sokol Nové Veselí - HCB Karviná 21:22 (12:12)
Extraliga mužů: HK FCC Město Lovosice - TJ Sokol Nové Veselí 40:22 (21:8)

Mladší žáci zvítězili na Kofola Cupu 2012

Třetí lednový víkend se novoveselská hala stala svědkem 5. ročníku turnaje mladších žáků Kofola Cup. Ve dvou skupinách po pěti družstvech se zde střetly týmy z celé České republiky. Ze základních skupin pak vzešly čtyři týmy, jenž si zahrály o účast ve finále. V tom zvítězilo o jediný gól domácí Nové Veselí „A“, které lépe zvládlo nervydrásající koncovku a v souboji neporažených si poradilo s Pardubicemi. Na opačném konci výsledkové listiny skončil domácí „B“ tým, který sice předváděl sympatické výkony, ale nestačil na žádného ze soupeřů.

TJ Sokol Nové Veselí „A

Domácí A tým zahájil celý turnaj utkáním s Újezdem u Brna, s nímž se už v této sezóně jednou vítězně popasoval. První poločas byl ještě vyrovnaný (10:10), ale ve druhém si již novoveselští vypracovali náskok a soupeře hladce porazili (23:16).
V podobném duchu se nesl i další zápas s celky Ostravy a Strakonic „B“.
Nejtěžším ve skupině byl pravděpodobně zápas s Libercem, který se netajil nadějemi na postup ze skupiny. K tomu ale liberečtí potřebovali domácí áčko porazit. Novoveselští do zápasu vstoupili beze strachu a díky bojovnému výkonu strhli vedení na svoji stranu. Liberečtí se pak úplně sesypali a dovolili soupeři poločasový výsledek 6:2. Po přestávce se hosté trochu vzpamatovali, domácí ale žádný obrat nepřipustili a vyhráli 14:8.
V semifinále narazilo Nové Veselí „A“ na Strakonice „A“. Souboj dvou „A“ týmů byl od začátku v režii domácích. Zejména díky zlepšenému výkonu Daniela Vencelidese, který v zápase nastřílel soupeři sedm branek, se novoveselští o poločase mohli radovat z celkem pohodlného náskoku 12:5. V dalších patnácti minutách sice dovolili Strakonicím mírně dotáhnout, přesto ale zvítězili přesvědčivým výsledkem 19:10 a stali se tak prvním finalistou.
Ve finále narazili domácí na silného soupeře – zápas s Pardubicemi byl po celou dobu vyrovnaný. Novoveselští předváděli pěknou kolektivní házenou a zvládali s fyzicky vyspělejšími Pardubicemi držet krok. Ve druhém poločase se nešťastně zranil jeden z tahounů družstva Jan Kupa a zápas vypadal jako prohraný. Soupeř ovšem nedokázal poradit s Martinem Štohanzlem v brance. Ten zvláště v koncovce utkání odvracel jednu pardubickou střelu za druhou a připsal si i dva úspěšné zákroky proti sedmimetrovým hodům. Domácí nakonec uhájili jednogólový náskok a mohli se radovat z vítězství v turnaji.
„Áčko podávalo v celém turnaji dobré výkony a ze základní skupiny postoupilo hladce. Ve všech zápasech nás zdobila kolektivní hra a rychlé útoky po zákrocích výborného Martina Štohanzla. Stejnou taktiku jsme uplatnili i ve finálovém zápase, kde nás nesrazilo ani zranění na spojce hrajícího Honzy Kupy. Navíc si i ve finál zahráli všichni hráči,“ hodnotí turnaj trenér mladších žáků Jan Krejz.

Sestava: Štohanzl Martin - Kupa Jan 27, Bartůněk Filip 19, Krejz Jan 23, Klusáček Jakub 18, Vencelides Daniel 18, Kalas Tomáš 1, Chromý Jakub, Bukovský Jan 1, Zalaba Martin

TJ Sokol Nové Veselí „B

„Pro náš B tým byl turnaj obrovskou zkušeností. Kluci se díky každéu jednotlivému zápasu zlepšovali. Ač to nebylo znát na výsledcích, hráli jsme pěknou kolektivní házenou. Bohužel bylo pro kluky těžké dostávat se do šestky, proto dávali méně gólů,“ říká k odehraným zápasům trenér Jan Krejz.
Novoveselské béčko, složené částečně ještě z hráčů spadajících do kategorie minižáků, šlo na turnaji od jedné prohry ke druhé, přesto si ale získalo diváky hlavně svou bojovností.
Ze základní skupiny si Nové Veselí „B“ odneslo čtyři jednoznačné pořážky – od Kuřimi (7:18), od Chodova (6:17), od Pardubic (8:29) a od Strakonic „A“ (6:21).
V bojích o umístění se tak domácí střetli s Újezdem u Brna, který měl na kontě také čtyři prohry ze základní skupiny. Zápas byl od začátku pevně v rukou hostů, kteří o poločase vedli už 3:10. Po přestávce pokračovaly oba týmy v předchozích výkonech, i když na hráčích už byla znát únava. Skóre se nijak zásadně neměnilo a z výhry a devátého místa se tak mohl radovat celek Újezda u Brna.

Sestava: Staněk Ondřej 1, Chromý Miroslav 13, Krejz Rostislav 4, Řepa Ondřej 4, Musil Miloš 3, Vlček Josef 1, Chalupa Filip 5, Krejz Lukáš 1, Novotný Jakub, Herold Pavel, Rubáč Denis, Studená Veronika

Komentáře k článku