I. liga mladšího dorostu: TJ Sokol Nové Veselí - HK Baník Most 36:22 (17:8)
I. liga staršího dorostu: TJ Sokol Nové Veselí - Házená Velká Bystřice 31:29 (15:18)
I. liga staršího dorostu: TJ Sokol Šťáhlavy - TJ Sokol Nové Veselí 28:22 (16:11)
I. liga mladšího dorostu: TJ Sokol Žďár nad Sázavou - TJ Sokol Nové Veselí 26:44 (13:25)
Český pohár mužů: TJ Sokol Nové Veselí - KH Kopřivnice 33:29 (17:15)
Extraliga mužů: KH Kopřivnice - TJ Sokol Nové Veselí 28:21 (14:11)
Žákovská liga: TJ Sokol Nové Veselí - Sokol Vršovice 30:18 (14:7)
Žákovská liga: Tatran Litovel - TJ Sokol Nové Veselí 22:22 (13:15)
Žákovská liga: TJ Sokol Nové Veselí - Liberec Handball 24:27 (12:15)
Žákovská liga: HC Zlín - TJ Sokol Nové Veselí 26:14 (15:5)
Český pohár mužů: Talent ROBSTAV-M.A.T.Plzeň - TJ Sokol Nové Veselí 29:22 (12:11)
Český pohár mužů: HK FCC Město Lovosice - TJ Sokol Nové Veselí 25:32 (8:17)
Extraliga mužů: TJ Sokol Nové Veselí - HCB Karviná 21:22 (12:12)
Extraliga mužů: HK FCC Město Lovosice - TJ Sokol Nové Veselí 40:22 (21:8)

Čtvrtfinále bylo konečnou v Českém poháru

Čtvrtfinálové utkání Českého poháru přilákalo do novoveselské haly 350 diváků a ti své návštěvy nelitovali. Po všech stránkách zajímavé utkání, které se odehrávalo ve slavnostní atmosféře, nabídlo precizně provedené útočné kombinace, skvělé zákroky brankařů, vynikající obranné zákroky a krásné individuální akce. V bouřlivé atmosféře, která byla též ozdobou tohoto utkání, k ní přispěly oba týmy, i když novoveselští "tahali" od začátku za kratší konec.

Po úvodní sérii nepřesností na obou stranách otevřel skóre ve 3. minutě lovosický Jan Landa. Až do 10. minuty bylo utkání vyrovnané a domácím se dařilo odpovídat na branky hostů. Od stavu 4:6 však přišel velký nápor favorita utkání. Novoveselští polevili v obranné činnosti a v útoku hráli málo kolektivně. Zkušený extraligový soupeř toho využil a úsek do 19. minuty vyhrál v poměru 1:8. Následoval úsek hry, ve kterém si domácí dokázali rychlými kombinacemi v útoku připravit výhodné střelecké pozice. V 26. minutě tak snižovali na stav 10:16. Do konce I. poločasu přišla další šňůra lovosických, tentokrát čtyřbranková a na jejím konci byl na tabuli stav 10:20.
Do II. poločasu už nastoupili novoveselští bez přílišného respektu, který je svazoval v tom prvním. Vylepšili obrannou fázi a v útoku si rychlými a trpělivě hranými kombinacemi dokázali vytvářet dobré střelecké pozice. Se svým soupeřem drželi krok a v 8. minutě byl stav 14:23. Poté následovala pětibranková série lovosických a ti odskočili ve 13. minutě na 14:28. Novoveselští se však ani tohoto nepříznivého stavu nevzdávali a hnáni vpřed svými fanoušky pokračovali ve svém výkonu z úvodu II. poločasu. Na každou branku Lovosic dokázali odpovědět stejnou mincí a na konci utkání, kdy diváci ocenili výkon domácího i hostujícího týmu ovacemi vestoje, svitil na ukazateli stav 23:35. Novoveselští tak ukončili svoji skvělou cestu Českým pohárem více než důstojným způsobem.

"Utkání bylo pro náš tým velkou prověrkou. Bohužel jsme předvedli průměrný výkon a nedokázali tak navázat na velmi dobrý výkon s Kopřivnicí. Hlavně první půle byla z naší strany špatná. Hráči pod tlakem přestali hrát kolektivně a z toho pramenily zbytečné ztráty. Naopak druhý poločas byl z naší strany velmi dobrý a prohráli jsme ho pouze o 2 branky. Základem zlepšeného výkonu byl kolektivní výkon a zrychlení naší hry. Právě v této činnosti jsme dokázali našeho soupeře přehrát a toho si velmi cením. Lovosice patří k týmům, který dává z rychlých útoků nejvíce branek v extralize. Celkově jsem samozřejmě s umístěním v Českém poháru spokojen. Postup mezi osm nejlepších družstev v této soutěži je zdaleka nejlepší umístění v historii našeho klubu. Pro všechny hráče i realizační tým bylo letošní působení v poháru velmi poučné. Asi každý si uvědomil, že pokud budeme přistupovat k tréninkům a zápasům zodpovědně můžeme hrát prakticky z každým týmem v ČR zajímavé utkání a to je na našem účinkování v letošním ročníku možná největší pozitivum." hodnotí pohárové utkání trenér Pavel Hladík.

Fotografie z utkání najdete zde.

Komentáře k článku