I. liga mladšího dorostu: TJ Sokol Nové Veselí - HK Baník Most 36:22 (17:8)
I. liga staršího dorostu: TJ Sokol Nové Veselí - Házená Velká Bystřice 31:29 (15:18)
I. liga staršího dorostu: TJ Sokol Šťáhlavy - TJ Sokol Nové Veselí 28:22 (16:11)
I. liga mladšího dorostu: TJ Sokol Žďár nad Sázavou - TJ Sokol Nové Veselí 26:44 (13:25)
Český pohár mužů: TJ Sokol Nové Veselí - KH Kopřivnice 33:29 (17:15)
Extraliga mužů: KH Kopřivnice - TJ Sokol Nové Veselí 28:21 (14:11)
Žákovská liga: TJ Sokol Nové Veselí - Sokol Vršovice 30:18 (14:7)
Žákovská liga: Tatran Litovel - TJ Sokol Nové Veselí 22:22 (13:15)
Žákovská liga: TJ Sokol Nové Veselí - Liberec Handball 24:27 (12:15)
Žákovská liga: HC Zlín - TJ Sokol Nové Veselí 26:14 (15:5)
Český pohár mužů: Talent ROBSTAV-M.A.T.Plzeň - TJ Sokol Nové Veselí 29:22 (12:11)
Český pohár mužů: HK FCC Město Lovosice - TJ Sokol Nové Veselí 25:32 (8:17)
Extraliga mužů: TJ Sokol Nové Veselí - HCB Karviná 21:22 (12:12)
Extraliga mužů: HK FCC Město Lovosice - TJ Sokol Nové Veselí 40:22 (21:8)

I v osmifinále Českého poháru vítězně

Poprvé v letošním ročníku Českého poháru se naše družstvo mužů představilo na domácí palubovce. A protože v osmifinále již není lehkých soupeřů, přivítali aktuálně devátý tým tabulky Tipgames Extraliga - KH Kopřivnice. Kdo ve středečním večeru přišel do novoveselské sportovní haly, nelitoval. K vidění byl výborný výkon domácích zakončený vítězstvím a historickým postupem do čtvrtfinále ČP.

Utkání, které začalo o 30 minut později z důvodu pozdního příjezdu kopřivnického týmu kvůli dopravní situaci na dálnici, začalo náporem novoveselských, kteří se rychle ujali vedení 3:0. Vysunutá a pohyblivá obrana domácích na hosty platila a v útoku skvěle fungovala spolupráce střední spojky Honzy Strejčka a pivota Leoše Smrčky. A tak v 8.minutě za stavu 7:2 sáhl trenér hostí po oddechovém čase. Obraz hry se však nezměnil a novoveselští neustále udržovali 5-ti brankový náskok, když se prosazovali rychlým přechodem po zisku míče nebo trpělivou rozehrávkou do výhodné střelecké pozice. Ve 20.minutě tak na ukazateli svítil stav 13:8. V tomto okamžiku se začal lámat osud zápasu. Domácí trenér vytáhl trumfové eso v podobě Radka Fialy, který až do konce poločasu "zamkl" branku s jedinou výjimkou. Na konci prvního poločasu z říše snů tak byl stav 21:9.

Kdo očekával, že hosté na začátku druhého poločasu "vletí" na svého soupeře a ukáží svoji extraligovou třídu, mýlil se. Důrazná a pohyblivá obrana domácích stále fungovala a za ní stále čaroval Radek Fiala. Novoveselští nekompromisně trestali každou ztrátu rychlým útokem. V postupném útoku hráli i nadále trpělivě s pestrým zakončením ze všech pozic. Ve 13.minutě tak vedli už rozdílem 16 branek - 29:13. V následné desetiminutovce se domácím přestalo dařit střelecky, ale výbornou obranou i nadále drželi dvouciferný brankový rozdíl. Ve 23.minutě vedli 31:17. Své fanoušky pak hráči opět potěšili skvěle sehraným signálem, při kterém Martin Hajčman zakončoval do prázdné branky. Mírné polevení v obraně nakonec umožnilo hostům korigovat stav na konečných 33:23. Věrní diváci pak ocenili výkon svého týmu a poslední minutu zápasu oslavili ovacemi vestoje.

"Jsem velmi hrdý na svůj tým, který ukázal že má velký charakter. Poprvé v historii našeho klubu se nám podařilo porazit v ostrém zápase extraligový tým, který navíc k tomuto utkání přijel v kompletní sestavě. My jsme naopak stále nemohli využít zraněného Pavla Hrona, David Šůstka (ČP hraje za Duklu) a studenty Řeháčka s Klímou. Více než postup mě těší předvedený výkon, který byl po všech stránkách mimořádný a na hranici našich současných možností. Každý hráč nechal na hřišti všechno a výsledkem bylo vysoké a zasloužené vítězství. Opět se nám dařilo trpělivou hrou a kombinacemi rozložit vysokou obranu soupeře a připravit si dobré pozice pro zakončení. Největší vliv na výsledek utkání měla hra v obraně. Soupeř má hru postavenou na výkonu levé strany útoku, která zakončuje 80% jejich útočných akcí. I proto jsme celý obranný blok směřovali na toto místo. Díky tomu, že se Kopřivnice z tohoto prostoru nedokázala prosadil, znervózněla a začala kupit technické chyby. Ty jsme dokázali přetavit v 11 rychlých útoků, které jsme zakončili brankou. Navíc v tomto utkání exceloval brankář Radek Fiala, který v letošním roce působí v podstatě jako můj asistent a na podzim chytal teprve svůj 2. zápas. Jeho výkon na konci prvního poločasu byl fascinující a Radek tímto výkonem naznačil, že se s ním stále musí počítat. Postup mezi osm nejlepších družstev je samozřejmě krásný, ale my se musíme držet nohama pevně na zemi a potvrdit vzestup výkonnosti v Telnici, kde nás čeká třetí těžké utkání v sedmi dnech. Tento zápas nám vzal obrovské množství sil, protože hra, kterou jsme praktikovali byla nesmírně fyzicky náročná. I proto musíme v Telnici předvést koncentrovaný výkon a připsat si další důležité body. Závěrem bych chtěl za celý realizační tým a všechny hráče poděkovat všem divákům, kteří nás v tomto utkání fantasticky povzbuzovali. I díky atmosféře, kterou vytvořili se na toto utkání jen tak nezapomene." zhodnotil utkání trenér družstva Pavel Hladík.

Fotografii z utkání najdete zde.

Komentáře k článku