I. liga mladšího dorostu: TJ Sokol Nové Veselí - HK Baník Most 36:22 (17:8)
I. liga staršího dorostu: TJ Sokol Nové Veselí - Házená Velká Bystřice 31:29 (15:18)
I. liga staršího dorostu: TJ Sokol Šťáhlavy - TJ Sokol Nové Veselí 28:22 (16:11)
I. liga mladšího dorostu: TJ Sokol Žďár nad Sázavou - TJ Sokol Nové Veselí 26:44 (13:25)
Český pohár mužů: TJ Sokol Nové Veselí - KH Kopřivnice 33:29 (17:15)
Extraliga mužů: KH Kopřivnice - TJ Sokol Nové Veselí 28:21 (14:11)
Žákovská liga: TJ Sokol Nové Veselí - Sokol Vršovice 30:18 (14:7)
Žákovská liga: Tatran Litovel - TJ Sokol Nové Veselí 22:22 (13:15)
Žákovská liga: TJ Sokol Nové Veselí - Liberec Handball 24:27 (12:15)
Žákovská liga: HC Zlín - TJ Sokol Nové Veselí 26:14 (15:5)
Český pohár mužů: Talent ROBSTAV-M.A.T.Plzeň - TJ Sokol Nové Veselí 29:22 (12:11)
Český pohár mužů: HK FCC Město Lovosice - TJ Sokol Nové Veselí 25:32 (8:17)
Extraliga mužů: TJ Sokol Nové Veselí - HCB Karviná 21:22 (12:12)
Extraliga mužů: HK FCC Město Lovosice - TJ Sokol Nové Veselí 40:22 (21:8)

Ve 2. kole Českého poháru vítězně

Hned na úvod sezóny svedl los 2. kola Českého poháru proti sobě oba druholigové celky z Vysočiny a nabídl tak "předpremiéru" 3. kola ligové soutěže, kdy se oba soupeři střetnou znovu. Nové Veselí cestovalo do Velkého Meziříčí k soupeři, který okresní derby bere velmi prestižně a to se potvrdilo i tentokrát.

Po úvodním oťukávání, kdy padaly branky rovnoměrně na obou stranách hřiště získali novoveselští díky vysunuté obraně a rychlým útokům až šestibrankový náskok. Poté však ubrali na důrazu v obraně a soustředění při zakončování útoků nebylo stoprocentní. Soupeř se tak vrátil zpět do zápasu a pomalu ukrajoval z náskoku až do stavu 10:11. Povedená přesilovka novoveselských a nacvičená akce v posledních sekundách I. poločasu přinesla vedení hostů o čtyři branky (11:15).
Po solidním začátku II. poločasu však novoveselští opět polevili v obraně i koncovce a výsledkem byl nápor Velkého Meziříčí, které snížilo až na stav 17:19. Od tohoto stavu však novoveselští začali opět soupeře přehrávat. Projevilo se pravidelné střídání a rozložení zátěže na všechny hráče. Rozdíl ve skóre pomalu narůstal až na konečný výsledek 24:30.
Naše družstvo tak opět po třech letech postoupilo do 3. kola Českého poháru. V dalším zápase by se s velkou pravděpodobností mělo představit na domácí palubovce a soupeřem by mu měl být některý z týmů Tipgames Extraligy.

"Utkání jsme začali dobře, když jsme brzy vedli 9:3. Poté se, ale hráči nepochopitelně uspokojili a díky lehkovážnému přístupu neproměnili několik vyložených akci. Soupeře jsme tak dostali zpět do hry a ten díky maximálnímu nasazení dokázal utkání zdramatizovat. I když jsem utkání vyhráli větším rozdílem s výkonem jsem byl velmi nespokojený. Hlavně obraná hra a efektivita střelby byla velmi špatná. Podobné výkony si v mistrovské soutěži nemůžeme dovolit. Hlavně, když už tento víkend nastoupíme proti silným Hustopečím, které považuji za největšího soupeře v boji o postup. Doufám, že v tomto utkání předvedeme lepší výkon a poděkujeme tak našim výborným fanouškům, kteří nás v hojném počtu podpořili i v tomto pohárovém utkání ve Velkém Meziříčí." uvedl k zápasu trenér družstva Pavel Hladík.

Komentáře k článku