I. liga mladšího dorostu: TJ Sokol Nové Veselí - HK Baník Most 36:22 (17:8)
I. liga staršího dorostu: TJ Sokol Nové Veselí - Házená Velká Bystřice 31:29 (15:18)
I. liga staršího dorostu: TJ Sokol Šťáhlavy - TJ Sokol Nové Veselí 28:22 (16:11)
I. liga mladšího dorostu: TJ Sokol Žďár nad Sázavou - TJ Sokol Nové Veselí 26:44 (13:25)
Český pohár mužů: TJ Sokol Nové Veselí - KH Kopřivnice 33:29 (17:15)
Extraliga mužů: KH Kopřivnice - TJ Sokol Nové Veselí 28:21 (14:11)
Žákovská liga: TJ Sokol Nové Veselí - Sokol Vršovice 30:18 (14:7)
Žákovská liga: Tatran Litovel - TJ Sokol Nové Veselí 22:22 (13:15)
Žákovská liga: TJ Sokol Nové Veselí - Liberec Handball 24:27 (12:15)
Žákovská liga: HC Zlín - TJ Sokol Nové Veselí 26:14 (15:5)
Český pohár mužů: Talent ROBSTAV-M.A.T.Plzeň - TJ Sokol Nové Veselí 29:22 (12:11)
Český pohár mužů: HK FCC Město Lovosice - TJ Sokol Nové Veselí 25:32 (8:17)
Extraliga mužů: TJ Sokol Nové Veselí - HCB Karviná 21:22 (12:12)
Extraliga mužů: HK FCC Město Lovosice - TJ Sokol Nové Veselí 40:22 (21:8)

Finálový turnaj MČR

 

Starší žáci Nového Veselí bronzoví

Ve dnech 4. - 6.června 2010 se v Karviné uskutečnil finálový turnaj Žákovské ligy v házené starších žáků, který byl zároveň Mistrovstvím ČR této kategorie. Starší žáci TJ Sokol Nové Veselí se probojovali do finálového turnaje společně s družstvy HCB OKD Karviná, KH Kopřivnice, SSK Talent 90 Plzeň, Sokol Ostrava a TJ Loko České Budějovice.
Ve svém prvním zápase se novoveselští utkali s „černým koněm“ turnaje, kterým bylo družstvo z Plzně. První poločas se hráčům Nového Veselí nevydařil a nedůslednou obranou umožnili soupeři až sedmibrankové vedení, které se do poločasu podařilo pouze mírně korigovat. Druhý poločas se však odehrával v režii Nového Veselí, které výrazně zlepšilo obranou fázi a za mohutné podpory početného kotle svých fanoušků postupně snižovalo náskok soupeře. V koncovce utkání se dokonce dostalo do vedení o jednu branku. Toto vedení se však podařilo plzeňským hráčům šťastně vyrovnat na konečný výsledek 19:19 (9:14).
Ve svém druhém vystoupení narazili novoveselští na hlavního favorita celého turnaje, družstvo HCB OKD Karviná. S ním dokázali v prvním poločase držet krok a favorit si až v samotném závěru poločasu zajistil vedení o dvě branky. Začátek druhého poločasu byl ve znamení mohutného nástupu favorita, který agresivní obranou snadno získával míče a chyby novoveselských trestal z rychlých protiútoků. Od poloviny druhého poločasu dostali příležitost i hráči z lavičky, kteří se však proti kvalitní obraně soupeře nedokázali prosadit a ten i nadále zvyšoval své vedení až na konečný výsledek 10:27 (9:11).
Závěrečné sobotní utkání novoveselského družstva se Sokolem Ostrava bylo utkáním o zachování medailových nadějí. První poločas utkání byl vyrovnanou partií, ve které se Nové Veselí prosazovalo hlavně z prostoru levé spojky a soupeř díky dobré spolupráci obou krajních spojek a pivota. Na začátku druhého poločasu získal soupeř až čtyřbrankové vedení. Hráči Nového Veselí se však nevzdali a snaha o rychlý přechod do útoku se proti soupeři, který prakticky nestřídal základní sestavu, začala vyplácet. Družstvo, opět mohutně podporováno svými fanoušky postupně přebíralo režii utkání. Soupeř na situaci reagoval hrou za hranicí pravidel, kterou však rozhodčí trestali pouze výjimečně. Ani to už však novoveselské nedokázalo zastavit, a když družstvo Ostravy začalo osobně bránit levou spojku Nového Veselí, Ondru Němce, a tím otevřelo prostor před svým brankovištěm, bylo o osudu utkání rozhodnuto. Nové Veselí snadno odpovídalo na branky soupeře a udržovalo 3-4 brankový náskok až do konečného výsledku 25:22 (10:11).
V případě vítězství ve svém prvním nedělním utkání s TJ Loko České Budějovice mohli hráči Nového Veselí pomýšlet na zisk medailí. Tato skutečnost jako by je svazovala, a byl to soupeř, který většinu prvního poločasu vedl. Druhý poločas se odehrával ve stejném duchu, družstvo Českých Budějovic si udržovalo neustále 2-3 brankový náskok. S blížícím se koncem utkání však vrcholila dramatická zápletka. Novoveselští díky nezměrné vůli a bojovnosti dokázali vyrovnat a na hřišti se odehrávala „přetahovaná“ o jedinou branku. Za stavu 19:18 pro družstvo Českých Budějovic, 90 sekund před koncem utkání, dostal soupeř možnost sedmimetrového hodu. Do té doby neomylný exekutor sedmiček však minul branku a z následného protiútoku novoveselští vyrovnali. Obraně Nového Veselí se pak podařilo vypíchnout míč a z rychlého protiútoku, 15 sekund před koncem, skóroval Luboš Bartůněk. Následnou rozehrávku soupeře už novoveselští ubránili a po výsledku 20:19 (10:10) se stali téměř jistými medailisty.
O tom, zda půjde o medaile stříbrné, či bronzové se rozhodovalo v závěrečném utkání celého turnaje mezi Novým Veselím a KH Kopřivnice. V něm družstvo Nového Veselí, po vyrovnaném úvodu utkání, nezachytilo nástup soupeře v druhé části prvního poločasu a tím mu umožnilo získat rozhodující náskok. Na začátku druhého poločasu se novoveselští díky zlepšené obraně dostali na dohled ke svému soupeři, ale ten opět zrychlil přechod do protiútoku a zdramatizování utkání odmítl. Po výsledku 19:29 (8:17) se právem radoval ze stříbrných medailí. Radost družstva Nového Veselí však nebyla o nic menší, neboť se ziskem bronzových medailí podařilo zopakovat dosud nejlepší umístění družstva starších žáků na MČR. „Jsem moc rád, že se nám podařilo uspět. Kluci i díky výborným fanouškům nechali na hřišti vše, co v nich bylo. Nezměrná vůle, obětavost, bojovnost a týmový duch byly atributy, které je zdobily. A bronzové medaile jsou jim odměnou za to, že celý rok poctivě pracovali. Tým je velmi perspektivní a já věřím, že na tento výsledek naváže i v kategoriích dorostu. Myslím si, že o tomto týmu ještě hodně uslyšíme a pomůže nám posunout házenou v Novém Veselí ještě výše.“ hodnotí vystoupení svých svěřenců vedoucí mužstva Josef Melichar.

Horní řada: Melichar Josef (vedoucí mužstva), Špaček Václav (asistent trenéra), Štohanzl Miroslav, Němec OndřejNovotný Robert, Šůstek Štěpán, Bartůněk LubošVáclavek JanMelichar David, Jirman Daniel, Augustýn Tomáš (trenér)
Prostřední řada: Pytlík Adam, Loub Ladislav, Suchánek Jakub, Nedvěd Adam, Beneš Adam
Spodní řada: Ženatý MichalHavlíček Štěpán
 

 Konečné pořadí MČR starších žáků
pro sezónu 2009/2010

Pořadí   Družstvo  Z  R Skóre  Body 
1. HCB OKD Karviná 5 4 1 0 131:70 9
2. KH Kopřivnice 5 4 1 0 128:92 9
3. TJ Sokol Nové Veselí 5 2 1 2 93:116 5
4. TJ Sokol Ostrava 5 2 0 3 99:107 4
5. SSK Talent 90 Plzeň 5 1 1 3 95:135 3
6. TJ Loko České Budějovice 5 0 0 5 87:113 0

 

Individuální ocenění:
Nejlepší hráč: Gasior Jakub - HCB OKD Karviná
Nejlepší brankář: Tichavský Radim - KH Kopřivnice
Nejlepší střelec: Bukovský Marek - KH Kopřivnice (40 branek)