I. liga mladšího dorostu: TJ Sokol Nové Veselí - HK Baník Most 36:22 (17:8)
I. liga staršího dorostu: TJ Sokol Nové Veselí - Házená Velká Bystřice 31:29 (15:18)
I. liga staršího dorostu: TJ Sokol Šťáhlavy - TJ Sokol Nové Veselí 28:22 (16:11)
I. liga mladšího dorostu: TJ Sokol Žďár nad Sázavou - TJ Sokol Nové Veselí 26:44 (13:25)
Český pohár mužů: TJ Sokol Nové Veselí - KH Kopřivnice 33:29 (17:15)
Extraliga mužů: KH Kopřivnice - TJ Sokol Nové Veselí 28:21 (14:11)
Žákovská liga: TJ Sokol Nové Veselí - Sokol Vršovice 30:18 (14:7)
Žákovská liga: Tatran Litovel - TJ Sokol Nové Veselí 22:22 (13:15)
Žákovská liga: TJ Sokol Nové Veselí - Liberec Handball 24:27 (12:15)
Žákovská liga: HC Zlín - TJ Sokol Nové Veselí 26:14 (15:5)
Český pohár mužů: Talent ROBSTAV-M.A.T.Plzeň - TJ Sokol Nové Veselí 29:22 (12:11)
Český pohár mužů: HK FCC Město Lovosice - TJ Sokol Nové Veselí 25:32 (8:17)
Extraliga mužů: TJ Sokol Nové Veselí - HCB Karviná 21:22 (12:12)
Extraliga mužů: HK FCC Město Lovosice - TJ Sokol Nové Veselí 40:22 (21:8)

Loučení s létem 2004

Loučení s létem 2000 Loučení s létem 2001 Loučení s létem 2002 Loučení s létem 2003

Poslední prázdninová sobota je v Novém Veselí již tradičně věnována benefiční akci Loučení s létem. Letošní již čtvrtý, reps. pátý ročník byl věnován těm nejmenším, dětem, a proto mu pořadatelé dali název "Den plný her". Celý den doprovázelo nádherné počasí a účastnící si tak mohli plnými doušky vychutnávat všechny akce, které pro ně pořadatelé v průběhu dne připravili.
Program odstartoval již v 8.30, kdy bylo zahájeno první utkání v házené minižáků o žvýkačkový pohár. Střetla se v něm družstva Nového Veselí "A" a Nového Veselí "B". Kromě domácích družstev se tohoto turnaje účastnila i družstva Chrudimi, Prioru Olomouc a ZŠ Heyrovského Olomouc. Po urputných bojích nakonec zvítězilo družstvo Chrudimi, domácí "A" družstvo skončilo na druhém místě a třetí příčku obsadilo družstvo Prioru Olomouc. Ocenění jednotlivým družstvům předával mistr světa z roku 1967, nejlepší házenkář ČSSR 1970 a stříbrný medailista z OH v Mnichově 1972 pan Jaroslav Konečný.

 

Odpolední program byl zahájen tradičním turnajem v nohejbale a dětskými soutěžemi. Děti soutěžili v pěti kategoriích a připraveno pro ně bylo pět disciplín - překážková dráha, srážení kuželek, hod míčem na terč, slalom mezi kužely s míčkem a hokejkou a šplh po provazovém žebříku. Po náročném pětiboji si mohli děti zahrát několik her a následně zazpívat se Stanislavem Hložkem.

     

V průběhu dne nebylo zapomenuto ani na rodiče. Ti si mohli zasoutěžit v hodu sedmiček na prvoligového brankáře Jana Vaňka nebo se se svými ratolestmi zúčastnit pokusu o vytvoření rekordu ve štafetovém hodu míčem. Této soutěže se zúčastnilo mnoho návštěvníků a společnými silami dohodili 20 548 metrů.

Pro všechny přítomné bylo připraveno bohaté občerstvení: opékala se krkovice, udili špekáčky, klobásy, k dispozici byl guláš i lahodné pivo. K příjemnou atmosféře celého odpoledne hrála kapela Tata Band Swing Dixyland. V 15 hod. byl za přítomnosti členů havlíčkobrodské župy, předsedy TJ Sokol Nové Veselí pane Krále a starosty obce pana Jonáka slavnostně otevřen zrekonstruovaný Sokolík, ve kterém mohli posléze návštěvníci strávit příjemné chvíle odpočinku. Program pokračoval exhibičním utkáním prvoligový dorostenců v jehož přestávce proběhlo vyhlášení dětských soutěží.

S nastávajícím podvečer se blížil i konec celé akce. Na programu bylo vyhlášení nohejbalového turnaje. Vítězem se stalo družstvo DELu, druzí skončili nohejbalisté z JMP a třetí nohejbalisté z Budče. Předposlední část programu měl na starosti zpěvák a bavič Stanislav Hložek. Ten svými písničkami a vystoupením příjemně naladil diváky na poslední část, tombolu. Pro majitele slosovacích lístků bylo připraveno mnoho zajímavých cen, od sportovních batohů, tašek, přes uzenářské a kosmetické balíčky až po hlavní cenu, domácí videokino. Vítězem hlavní ceny se stal Luděk Janda ze Žďáru nad Sázavou. Příjemný den plný sportovních her a labužnických zážitků některých návštěvníků zakončila kapela Tata Band Swing Dixyland.