I. liga mladšího dorostu: TJ Sokol Nové Veselí - HK Baník Most 36:22 (17:8)
I. liga staršího dorostu: TJ Sokol Nové Veselí - Házená Velká Bystřice 31:29 (15:18)
I. liga staršího dorostu: TJ Sokol Šťáhlavy - TJ Sokol Nové Veselí 28:22 (16:11)
I. liga mladšího dorostu: TJ Sokol Žďár nad Sázavou - TJ Sokol Nové Veselí 26:44 (13:25)
Český pohár mužů: TJ Sokol Nové Veselí - KH Kopřivnice 33:29 (17:15)
Extraliga mužů: KH Kopřivnice - TJ Sokol Nové Veselí 28:21 (14:11)
Žákovská liga: TJ Sokol Nové Veselí - Sokol Vršovice 30:18 (14:7)
Žákovská liga: Tatran Litovel - TJ Sokol Nové Veselí 22:22 (13:15)
Žákovská liga: TJ Sokol Nové Veselí - Liberec Handball 24:27 (12:15)
Žákovská liga: HC Zlín - TJ Sokol Nové Veselí 26:14 (15:5)
Český pohár mužů: Talent ROBSTAV-M.A.T.Plzeň - TJ Sokol Nové Veselí 29:22 (12:11)
Český pohár mužů: HK FCC Město Lovosice - TJ Sokol Nové Veselí 25:32 (8:17)
Extraliga mužů: TJ Sokol Nové Veselí - HCB Karviná 21:22 (12:12)
Extraliga mužů: HK FCC Město Lovosice - TJ Sokol Nové Veselí 40:22 (21:8)

I. ročník mezinárodního házenkářského turnaje Rozhodni se sám 2008

Na konci prázdnin, ve dnech 29. až 31. srpna 2008 proběhl ve Žďáru nad Sázavou a v Novém Veselí I. ročník mezinárodního házenkářského turnaje Rozhodni se sám 2008. Boje v celkem 190 zápasech svádělo 42 družstev v kategoriích starší žáci, mladší žáci a minižáci. Na turnaji startovalo v různých kategoriích 10 zahraničních účastníků z Polska, Slovenska a Chorvatska.
Turnaj byl doprovázen i kulturní akcí – koncertem pod širým nebem. Kamenem úrazu se ukázalo počasí. To se citelně projevilo na počtu diváků i na atmosféře, kterou rozhýbal až příjezd moderátora rádia Vysočina. Hlavním cílem této akce bylo získání prostředků na podporu programů primární prevence KC Spektrum.
I když podrobné vyhodnocení celé sportovně-kulturní akce bude provedeno až příští týden, už teď je možno říci, že akce se povedla, za což patří dík organizátorům, desítkám dobrovolných pracovníků, hráčům, rozhodčím a v neposlední řadě divákům, kteří vytvořili skvělou sportovní atmosféru a tím umocnili úspěch celé akce.

Průběh celého turnaje pak zhodnotil šéftrenér žákovských kategorií Pavel Hladík:
První ročník mezinárodního turnaje Rozhodni se sám 08 proběhl nad očekávání dobře. Turnaj byl pro KCTM Vysočina TJ Sokol Nové Veselí velice přínosný.
Odehráli jsme velké množství kvalitních utkání ve kterých jsme obstáli ve všech kategoriích. Ještě důležitější, něž umístění na stupních vítězů ve všech kategoriích, je herní projev našich družstev. Zakládá se na kolektivním výkonu a stejně nebezpeční jsou všichni hráči. To je velice důležité. Pokud vyniká jeden, dá se tým ubránit. Pokud máte 6 stejně dobrých hráčů je to pro soupeře vždy těžší. Já z pozice šéftrenéra mládežě jsem velice spokojen a těším se na letošní sezónu, která by mohla být velice úspěšná.
Důležité bylo také navázání mezinárodních kontaktů. Náš turnaj byl velice dobře hodnocen a družstva ŠKP Bratislava, Tatran Prešov, Tatranček Stupava a polský tým MIEDŽ Legnica projevila zájem o spolupráci s naším oddílem. To je pro nás velmi důležité. Potřebujeme zahraniční konfrontaci.
Velkým zklamáním pro mě osobně bylo vystoupení starších žáků RK Pečine. Po dramatickém semifinálovém zapase s naším „A“ týmem, ve kterém obdrželi 4 červené karty, odmítli nastoupit k finálovému zápasu a tím sportovně poznamenali celý turnaj. Je to chování, které do sportu a navíc mládežnického nepatří.

starší žáci mladší žáci minižáci